Quantcast

D. Trumpas priešėmis vadina Europos Sąjungą, Rusiją ir Kiniją

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį priešėmis pavadino Europos Sąjungą (ES), Rusiją ir Kiniją.

Tai šalies vadovas pareiškė prieš pirmadienį vyksiantį jo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Na, manau, kad mes turime daug priešų. Aš manau, kad Europos Sąjunga yra priešė pagal tai, ką daro su mumis prekybos klausimais“, – televizijai CBS sakė D. Trumpas.

„Negalvotumėte taip apie Europos Sąjungą, bet ji yra priešė. Rusija yra priešė tam tikrais aspektais. Kinija yra priešė ekonomiškai, aišku, kad ji yra priešė. Tačiau tai nereiškia, kad jos yra blogos. Tai nieko nereiškia. Tai reiškia, kad jos yra konkuruojančios“, – pridūrė jis.

Prezidentas kartojo savo ankstesnius pareiškimus, kad ES „iš tikrųjų naudojasi su mumis prekyboje“.

D. Trumpas taip pat skundėsi, jog „Vokietijai yra labai blogai“, kad ši yra priklausoma nuo rusiškų dujų, už kurias moka milijardus Maskvai.

JAV yra paskelbusi muitus iš ES ir kitų šalių importuojamam plienui ir aliuminiui, o jos į tai atsakė savais tarifais amerikietiškai produkcijai.

D. Trumpas: kritikos sulauksiu, nepriklausomai nuo susitikimo rezultatų

JAV prezidentas pareiškė, jog po susitikimo su Rusijos prezidentu  pirmadienį Helsinkyje jis sulauksiąs kritikos tėvynėje, nepriklausomai nuo susitikimo rezultatų.

„Vykstu į Suomiją, į Helsinkį. Nekantriai laukiu rytdienos susitikimo su prezidentu Putinu“, - „Twitter“ socialiniame tinkle parašė D. Trumpas.

„Deja, nesvarbu, kiek gerai man pavyks šis susitikimas, net jei man (po susitikimo - red.) būtų atiduotas nuostabus miestas, Maskva, kaip kompensacija už nuodėmes ir blogį, padarytą Rusijos, aš vis tiek būsiu kritikuojamas (JAV - red.), kad to nepakanka, kad aš turėjau gauti dar ir Sankt Peterburgą“, - rašė JAV prezidentas.

„Didžioji dalis mūsų žiniasklaidos yra mūsų tautos priešai, ir visi demokratai moka kliūtis kurti. Štai kodėl mūsų šalyje daug neapykantos ir nesantaikos. Tačiau kažkada ji pasveiks (nuo to)!“ - pridūrė D. Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
koks čia dar trumpas?... rašykit lietuviškai,- prezidentas Trampas. o jei nenorit taip, tai rašykit Trump

Jonas

Jonas portretas
JAV tik nori būti turtinga ir nesąžininga.Jai galima.Istoriją pasiskaityti reikėtų tiems ,kurie nežino jos.Subėgeliai iš visų šalių godžiausios personos.. Nusikaltėlių "stovykla".Sąžiningi tenai dirba sunkius darbus o vadovauja ne kokios reputacijos žmonės.Žinoma,apie visus negalima būtų sakyti ,kad yra negeri žmonės,bet istorijoe viskas papasakota.

Daliai personaliai

Daliai personaliai portretas
linkėjimus perdavė, nuotraukoj matos. (BNS inf.)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių