Quantcast

D. Trumpas nutraukė tyrimą dėl tariamo balsų klastojimo per rinkimus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį nutraukė tyrimą dėl tariamo balsų klastojimo per 2016 metų rinkimus.

Tačiau prezidentas neišsižadėjo savo nepagrįstų kaltinimų dėl daugybės pažeidimų per rinkimus.

Sulaukęs pasipriešinimo iš JAV valstijų ir suprasdamas, jog bus nelengva įrodyti teiginius, sutartinai atmetamus daugumos ekspertų, D. Trumpas paleido tariamam sukčiavimui per rinkimus ištirti sudarytą komisiją.

Tačiau prezidentas, regis, nelinkęs pamiršti savo faktais nepagrįsto kaltinimo, kad 2016-ųjų prezidento rinkimuose neteisėtai balsavo nuo 3 iki 5 milijonų žmonių.

„Nepaisydamos tvirtų įrodymų dėl balsų klastojimo, daugelis valstijų atsisakė Prezidento patariamajai komisijai dėl rinkimų sąžiningumo pateikti esminę informaciją, susijusią su jos atliekamu tyrimu“, – rašoma D. Trumpo pareiškime.

„Užuot įsitraukęs į nesibaigiančius teisinius mūšius ir švaistęs mokesčių mokėtojų pinigus aš šiandien pasirašiau įsaką paleisti Komisiją ir paprašiau Krašto saugumo departamentą peržiūrėti šiuos klausimus ir nuspręsti dėl tolesnių veiksmų“, – rašoma pareiškime.

D. Trumpas iškovojo pergalę prezidento rinkimuose, nes laimėjo Rinkikų kolegijoje, nors surinko maždaug 3 mln. balsų mažiau už savo varžovę demokratę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Prezidento patariamoji komisija dėl rinkimų sąžiningumo išprovokavo pasipiktinimo bangą, kai jos vicepirmininkas, Kanzaso valstijos sekretorius Krisas Kobachas (Krisas Kobakas), išsiuntė visoms 50 valstijų laišką su raginimu pateikti slaptą informaciją apie visus registruotus rinkėjus.

K. Kobachas prašė pateikti rinkėjų pavardes, adresus, gimimo datas, politines pažiūras, keturis paskutinius socialinio draudimo numerio skaičius, karinės tarnybos statusą, duomenis apie teistumą ir dalyvavimą rinkimuose.

Kai kurios valstijos atmetė šį Baltųjų rūmų prašymą, įspėjusios, jog tokia informacija gali būti netinkamai panaudota rinkėjų teisėms suvaržyti.

D. Trumpas, dar prieš rinkimus kalbėjęs apie galimą balsų klastojimą, šį atsisakymą stengėsi pateikti kaip įrodymą, jog bandoma kažką nuslėpti.

„Daugybė valstijų atsisako pateikti informaciją autoritetingai BALSŲ KLASTOJIMO KOMISIJAI. Ką jie mėgina nuslėpti?“ – D. Trumpas pernai rašė socialiniame tinkle „Twitter“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
padare nes tas ivaizdis tik del reklamos o ji tai kainuoja juk vistiek jis zino kas kaip o kitiems tai tabu /valstybes paslaptis......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių