Quantcast

D. Trumpas grasina nepaprastąja padėtimi dėl sienos

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas pareiškė galintis paskelbti nepaprastąją padėtį Jungtinėse Valstijose ir pastatyti sieną, skiriančią JAV ir Meksiką, be Kongreso pritarimo, skelbia BBC.

Toks prezidento pareiškimas pasirodė po susitikimo su aukštais demokratų partijos pareigūnais, kurie atsisakė pritarti D. Trumpo reikalavimams finansuoti sieną.

D. Trumpui ir demokratams nesutariant dėl sienos finansavimo, prezidentas atsisako pasirašyti vyriausybės institucijų finansavimo įstatymą iki tol, kol nebus skirti pinigai sienai tarp JAV ir Meksikos.

Jis tikino pasiruošęs daliniam vyriausybės institucijų užsidarymui, šiuo metu trunkančiam jau 3 savaites, kuris, jo teigimu, gali trukti metų metus. Nuo gruodžio 22 d. apie 800 tūkst. federalinės vyriausybės institucijų darbuotojų negauna atlyginimų.

Baltųjų rūmų ir Kongreso atstovai susitiks vėliau šeštadienį ir dar kartą pabandys išspręsti nesutarimus.

Nors respublikonų prezidentas pirma teigiamai įvertino 90 minučių trukusį susitikimą su demokratais, apibūdindamas jį kaip „itin produktyvų“, paklaustas, ar svarstė imtis išimtinės tvarkos priemonių apeiti Kongreso pritarimo reikalavimą, D. Trumpas patikino svarstęs tokią galimybę.

„Galiu tai padaryti. Galime paskelbti nepaprastąją padėtį ir pastatyti sieną labai greitai. Tai yra dar vienas būdas tai padaryti“, - žurnalistams sakė jis.

„Didžiuojuosi tuo, ką darau“, - sakė prezidentas, pridurdamas: „Nevadinčiau to vyriausybės užsidarymu. Vadinu tai darymu to, ką reikia daryti, norint užtikrinti mūsų šalies gerovę ir saugumą.„

Tuo tarpu Kongreso žemesniųjų Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi tikino, kad susitikimas buvo „kupinas ginčų“, o Senato demokratų lyderis Chuckas Schumeris pareiškė: „Sakėme prezidentui, kad siekiame atnaujinti vyriausybės darbą. Jis tam priešinosi.„



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Berlyne irgi buvo tvora...

Nerašo

Nerašo portretas
Kaip ten karavanas?

Anonimas

Anonimas portretas
Vienintelis prezidentas, rupinantis SAVO valstybe. Pagarba!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių