Quantcast

D. Trumpas giria Lietuvos įsipareigojimą didinti gynybos biudžetą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pagyrė Lietuvos įsipareigojimą didinti gynybos biudžetą ir kitąmet krašto apsaugai skirti NATO numatytą 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto rodiklį.

„Labai vertinu Lietuvos įsipareigojimą 2018 metais gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto. Tai, kartu su jūsų palaikymu stipresniam NATO vaidmeniui kovoje su terorizmu, yra svarbus atsakomybės pasidalijimo tarp sąjungininkų pavyzdys“, - rašoma D.Trumpo laiške Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Valstybės gynimo taryba vasarį pasiūlė kitąmet krašto apsaugai skirti 2,07  proc. bendrojo vidaus produkto. Galutinį sprendimą dėl biudžeto priims Seimas.

Lietuvoje gynybos finansavimas didinamas nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Ukrainos Krymo regioną.

Anot Lietuvos prezidentūros, laiške D.Trumpas taip pat išsakė tvirtus įsipareigojimus NATO bei dvišaliam saugumo bendradarbiavimui su Lietuva ir padėkojo už Lietuvos indėlį saugumo palaikymo operacijose Afganistane ir Irake.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Jei Trampas arba kad ir Žirinovskis (abu labu tokiu) pagirtų mane, sunerimčiau - jei tokie giria, reiškia, kažkas su manim negerai. Gal net pas psichiatrą pasitikrinti nueičiau dėl visa ko...

jei

jei portretas
trampas rupinasi savo arogancija tai musu /globejai/ savo bet ne tie mastai tai koks kareivis nenori buti generolu tik nezinia ar jis sulauks rytdienos ko nezino niekas isskyrus extrasensus?

jhr

jhr portretas
Kremlinių vatinkų komentarus rasir pamatys kiekvienas - manau, ir mūsų Saugumas juos užregistruos. Tėvynainiai, neužmirškit kacapų propagandos: viskas, kas daroma Lietuvos naudai, jiems rakštis...Ačiū Dievui ir Trampui, po korėjietiško paršo ateis eilė ir kacapų žiurkei Xuiliukui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių