Quantcast

D. Trumpas: buvęs FTB vadovas J. Comey nedirbo gerai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad atleistasis Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis) „nedirbo gerai“, kad ir demokratai ir respublikonai  dar „padėkos“.

D.Trumpas pirmą kartą viešai pasisakė šiuo klausimu po FTB vadovo atleidimo antradienį.

D.Trumpas trečiadienį trumpai pasikalbėjo su žurnalistais po susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu už uždarų durų.

Baltieji rūmai bando pateisinti prezidento sprendimą atleisti J.Comey.

Administracijos pareigūnai sako, kad šis atleidimas nėra susijęs su tyrimu dėl galimų D.Trumpo rinkimų kampanijos ryšių su Rusija.

D.Trumpas panašiai atsiliepė ir tviteryje, nurodydamas, kad J.Comey „prarado beveik visų Vašingtone pasitikėjimą“, ir pridūrė: „kai viskas aprims, jie padėkos man!“.

Kartu su prezidentu susitikime dalyvavo Henry Kissingeris (Henris Kisindžeris), buvęs JAV valstybės sekretorius ir prezidento Richardo Nixono (Ričardo Niksono) patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

Teisina sprendimą atleisti FTB vadovą

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) trečiadienį bandė pateisinti Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus Jameso Comey (Džeimso Komio) atleidimą sakydamas, kad „prezidentas priėmė teisingą sprendimą tinkamu metu“.

Pasak jo, J.Comey atleidimas nėra susijęs su tyrimu dėl galimų D.Trumpo prezidento rinkimų kampanijos ryšių su Rusija.

M.Pence'as sakė, kad administracija dabar ieško tinkamo žmogaus, kuris galėtų vadovauti šiai teisėsaugos agentūrai.

Pasak M.Pence'o, J.Comey prarado amerikiečių pasitikėjimą. Prezidentas ėmėsi „tvirto ir ryžtingo vadovavimo“ , į pirmą vietą iškeldamas Amerikos žmonių saugumą, sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių