Quantcast

D. Trumpas apsisprendė dėl sutarties su Iranu, bet neatskleidė kaip

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį sakė esąs apsisprendęs, ar pripažinti, kad Iranas laikosi tarptautinio susitarimo pažaboti savo branduolinę programą.

Neatskleisdamas savo sprendimo, D.Trumpas žurnalistams sakė „aš apsisprendžiau“, artėjant spalio 15 dienos terminui patvirtinti sutartį.

„Apie savo sprendimą pranešiu jums“, – sakė jis.

D.Trumpas jau patvirtino sankcijų Teheranui švelninimą ir mažai tikėtina, kad jis paskelbs, jog Iranas nesilaiko Obamos laikų susitarimo stabdyti prisodrinto urano gamybą.

Jis dar gali atsisakyti iki spalio mėnesio termino patvirtinti susitarimą, tačiau tokiam sprendimui vis dar griežtai prieštarauja D.Trumpo administracija ir tai greičiausiai ši tema dar bus nuodugniai svarstoma ateinantį mėnesį.

Nors Baltieji rūmai nepatenkinti Irano balistinių raketų programa ir Irano parama neteisėtoms grupuotėms Artimuosiuose Rytuose, nesutariama, ar JAV turėtų pasitraukti iš branduolinės sutarties su Iranu.

Jeigu JAV taip pasielgtų, tai galėtų sukelti tarptautinę krizę, papiktintų partnerius Europoje ir reikštų akistatą su galingomis Irako pajėgomis ir Irano įgaliotiniais nuo Jemeno iki Hormūzo sąsiaurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių