Quantcast

D. Trumpą nustebino Atstovų Rūmų pirmininko P. Ryano demaršas

  • Teksto dydis:

Milijardierius Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad jį stebina Paulo Ryano (Polo Rajeno) atsisakymas pripažinti jį numanomu Respublikonų partijos kandidatu į JAV prezidento postą.

„Jis kalba apie vienybę, bet kaip tai yra susiję su vienybe?“ – nekilnojamojo turto magnatas sakė duodamas interviu, kurį transliavo nacionalinė televizija.

P.Ryano pareiškimas, kad jis dar nėra pasiruošęs pripažinti D.Trumpo partijos kandidatu, suglumino pačius respublikonų elito narius, nustebusius, kad atžaraus būdo pretendentas prašo pagalbos, perkeldamas dėmesį iš pirminių rinkimų sezono į visuotinių rinkimų kampaniją – veikiausiai prieš numanomą demokratų kandidatę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

„Kalbant visiškai atvirai, tai aš dar nesu to pasirengęs padaryti, – pareiškė P.Ryanas interviu CNN. - Jam dar reikia šį tą nuveikti.“

P.Ryanas pridūrė, jog D.Trumpui tenka atsakomybė pradėti gydymo procesą po nuožmios pirminių rinkimų kampanijos ir milijardieriaus į dešinę ir kairę žarstytų įžeidžiamų pastabų.

„Mane tai tikrai nustebino, – komentavo Atstovų Rūmų pirmininko pastaba D.Trumpas interviu televizijai „Fox News“. – Tai nėra gerai. Partija turėtų greitai tai išspręsti.“

D.Trumpas sakė susitiksiantis su P.Ryanu galbūt jau ateinantį trečiadienį. Paklaustas, apie ką jiedu kalbėsis, milijardierius atšovė: „Nė nenumanau.“

P.Ryanas buvo respublikonų kandidatas į viceprezidento postą per 2012 metų kampaniją, o šiuo metu jis yra trečias pagal rangą JAV pareigūnas. Jis taip pat bus liepą vyksiančio respublikonų nacionalinio suvažiavimo, kuriame bus renkamas partijos kandidatas, bendrapirmininkis.

Kalbėdamas apie galimą pretendentą į viceprezidento postą, D.Trumpas juokais įvardijo vienintelį kriterijų – kad tas žmogus nebūtų demokratas.

„Ketinu pasirinkti respublikoną, ir mes iškovosime didžiulę pergalę“, – D.Trumpas sakė penktadienį, pabrėždamas, kad jį ypač nudžiugino buvusio šių metų pirminių rinkimų kampanijos varžovo – buvusio Teksaso gubernatoriaus Ricko Perry (Riko Perio) – išreikštas palaikymas.

Savo ruožtu abu prezidentai Bushai – George'as H.W.Bushas (Džordžas H.V.Bušas) ir jo sūnus George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) – leido suprasti, kad jie nepareikš paramos D.Trumpui 2016 metų kampanijoje, o Mittas Romney (Mitas Romnis), kuris 2012 metais dalyvavo kovoje dėl Baltųjų rūmų kartu su P.Ryanu, kaip pranešama, apskritai ketina nepasirodyti liepą vyksiančiame respublikonų suvažiavime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių