Quantcast

D. Grybauskaitė: demokratinė Ukraina – visos Europos interesas

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, kuriame ES šalių lyderiai aptarė padėtį Ukrainoje bei kitus ES užsienio politikos klausimus.

Pasak Prezidentės, saugi ir demokratinė Ukraina yra visos Europos interesas. Todėl artėjantys Ukrainos parlamento rinkimai turi įvykti be išorinio kišimosi ir provokacijų. Prezidentė pabrėžė, jog rinkimai visoje Ukrainos teritorijoje, taip pat Donecko ir Luhansko regionuose, turi vykti pagal Ukrainos įstatymus. Savavališkai surengti rinkimai bus laikomi neteisėtais, o jų rezultatai nepripažįstami.

Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu itin svarbu užtikrinti atnaujintą dujų tiekimą Ukrainai. ES yra pasiryžusi padėti užbaigti trišales Ukrainos, Rusijos ir Europos Komisijos derybas ir suteikti finansinę paramą Ukrainai.

ES šalių lyderiai aptarė paliaubas Rytų Ukrainoje ir pabrėžė, jog Rusija privalo laikytis Minske pasiektų susitarimų. Dėl šios šalies vykdomų akivaizdžių paliaubų pažeidimų šiuo metu nėra pagrindo keisti sankcijų Rusijai režimo.

Susitikime kalbėta apie bendras ES ir Jungtinių Tautų pastangas sustabdyti Ebolos viruso plitimą. ES pagalba Vakarų Afrikos valstybėms, labiausiai nukentėjusioms nuo šio plintančio viruso, jau siekia pusę milijardo eurų.

Valstybių vadovai taip pat aptarė tarptautines pastangas kovojant su teroristine „Islamo valstybės" grupuote. Lietuva teikia humanitarinę pagalbą nuo šios grupuotės išpuolių nukentėjusiems žmonėms ir yra pasirengusi suteikti papildomą medicininę pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kuo toliau, tuo daugiau ryžkėja , tikras mūsų prezidentės vaidmuo , šiame Nato ,Briuselio ir Rusijos su ukraina konflikte _____ grybauskaitė , sėkmingai nuskurdinusi kartu su kubiliaus partija , lietuvos žmonęs , atliko eksperimentą ,kurio nė viena valstybė , nedrįso taip pasielgti su savo žmonėmis ,kaip pasielgė raudonoji dalia ,dabar ji tarpininkauja ,tarp rusų ir ukrainiečių ,padėdama rusams atsiplėšti gerą gabalą ukrainos turtų ,tuo pačiu ,propaguoja briuselišką draugystę ,už kurią turi sumokėti visos europos šalys , rusams ,kad išpirktu ukrainą iš putino ,ČIA MŪSŲ prezidentė vaidina dvigubą agentą ir rusams padeda ir briuseliui rodo ,kaip veržti diržus ant kaklo ir pilvų savo tautoms _____esmė ,neturime savo prezidento ,esame maža ,parsidavėlių tauta ir išbandome vis naujas , eksportuojamas diktatūras į lietuvą ,,,,,,sėkmės ,nepasimesti ,,

NA NA

NA  NA portretas
kuo toliau, tuo daugiau ryškėja , tikras mūsų prezidentės vaidmuo , šiame Nato ,Briuselio ir Rusijos su ukraina konflikte _____ grybauskaitė , sėkmingai nuskurdinusi kartu su kubiliaus partija , lietuvos žmonęs , atliko eksperimentą ,kurio nė viena valstybė , nedrįso taip pasielgti su savo žmonėmis ,kaip pasielgė raudonojo dalia ,dabar ji tarpininkauja ,tarp rusų ir ukrainiečių ,padėdama rusams atsiplėšti gerą gabalą ukrainos turtų ,tuo pačiu ,propaguoja briuselišką draugystę ,už kurią turi sumokėti visos europos šalys , rusams ,kad išpirktu ukrainą iš putino ,ČIA MŪSŲ prezidentė vaidina dvigubą agentą ,ir rusams padeda ir briuseliui rodo ,kaip veržti diržus ant kaklo ir pilvų savo tautoms _____esmė ,neturime savo prezidento ,esame maža ,parsidavėlių tauta ir išbandome vis naujas eksportuojamas diktatūras į lietuvą ,,,,,,sėkmės ,nepasimesti ,,

RUSAS

RUSAS portretas
Ukrainos fasistai nei viena diena nesilaike paliaubu,naikino gyvenamus namus ir gamyklas,zuvo daug beginkliu zmoniu.Jeigu grabauskaite skaito tokius veiksmus demokratiniais-jai reikia galva gyditi As pats maciau kokia ukrainoj demokratija Pamatysit,fasistine ukraina niekas nepriims nei i europa,nei i azija
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių