Quantcast

D. Cameronas: Britanija turi prisidėti prie aviacijos kampanijos Sirijoje

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija turėtų prisidėti prie aviacijos kampanijos prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje, premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pabrėžė savo rašte, kurį ketvirtadienį pateikė įstatymų leidėjams.

„Esu įsitikinęs, kad dabar turėtume priimti sprendimą išplėsti Britanijos aviacijos smūgius prieš ISIL (IS) Sirijoje“, – rašo jis.

D.Cameronas pabrėžė, kad Britanija dėl savo nacionalinio saugumo turėtų būti suinteresuota smogti IS džihadistams ir atimti iš jų „saugų prieglobstį“ Sirijoje, argumentuodamas, kad ši našta neturėtų tekti vien Londono sąjungininkams.

„Jungtinei Karalystei būtų klaidinga pirkti rangos būdu saugumą iš kitų šalių“, – pažymėjo jis.

„Turime atimti saugų prieglobstį iš ISIL Sirijoje. Juo ilgiau bus leidžiama ISIL augti Sirijoje, juo didesnę grėsmę ji kels“, – pridūrė premjeras, vartodamas alternatyvų tos grupuotės akronimą.

Numatoma, kad D.Cameronas inicijuos balsavimą parlamente dėl šio klausimo iki deputatų atostogų pradžios gruodžio 17 dieną.

Vyriausybės vadovas ėmėsi aktyviau raginti parlamento narius pritarti prisidėjimui prie aviacijos bombardavimų kampanijos Sirijoje, kai IS prisiėmė atsakomybę dėl lapkričio 13 dieną Paryžiuje įvykdytų atakų, nusinešusių 130 žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių