Quantcast

D. Britanijoje peticiją dėl naujo referendumo pasirašė daugiau nei 1 mln. žmonių

  • Teksto dydis:

Internetinę peticiją, kuria raginama surengti antrą referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės Europos Sąjungoje, jau pasirašė daugiau nei vienas milijonas žmonių po to, kai ketvirtadienį vykusį referendumą netikėtai laimėjo išstojimo, vadinamojo „Brexit“, šalininkai.

Vienu metu net buvo sutrikusi oficialaus parlamentinių peticijų interneto puslapio veikla, nes labai daug žmonių norėjo pasirašyti šią peticiją reaguodami į ketvirtadienio referendumo rezultatus.

„Mes, pasirašiusieji, raginame Jos Didenybės Vyriausybę įtvirtinti tokią taisyklę: jeigu už šalies išstojimą ar tolesnę narystę balsuoja mažiau nei 60 proc. žmonių, esant mažesniam nei 75 proc. rinkėjų aktyvumui, turi būti rengiamas naujas referendumas“, – rašome peticijos tekste.

Rinkėjų aktyvumas ketvirtadienį referendume siekė 72,2 proc.

Šeštadienio rytą šią peticiją jau buvo pasirašę maždaug 1 mln. 40 tūkst. žmonių, tai yra daugiau nei 10 kartų daugiau negu reikia parašų, kad pasiūlymą svarstytų šalies parlamento žemieji rūmai – Bendruomenių Rūmai.

Kitas parlamentinio Peticijų komiteto, sprendžiančio, ar peticija turi būti svarstoma parlamente, posėdis vyks ateinantį antradienį.

Penktadienį Bendruomenių Rūmų atstovė sakė, kad minėtas tinklalapis buvo laikinai išjungtas, nes „neįprastai daug žmonių vienu metu norėjo pasirašyti vieną peticiją“.

Pagal galiojančią tvarką, vyriausybė reaguoja į visas peticijas, kurias pasirašo daugiau nei 100 tūkst. žmonių.

Ketvirtadienį Britanijoje įvykusio referendumo dėl šalies ateities Europos Sąjungoje 51,9 proc. rinkėjų balsavo už išstojimą, o 48,1 proc. pasisakė už šalies narystę 60-uosius metus skaičiuojančioje Bendrijoje.

Šis rezultatas atskleidė ryškų pasidalijimą tarp jaunimo ir pagyvenusiųjų, šiaurės ir pietų, miestų ir kaimo vietovių, universitetus baigusiųjų ir žemesnė kvalifikacijos žmonių.

Peticiją pasirašiusiųjų išsidėstymas žemėlapyje rodo, kad dauguma jų yra iš didžiųjų Anglijos miestų, o daugiausia – iš Londono, kurio gyventojai paskelbė savą peticiją, kuria raginamas meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) paskelbti sostinę nepriklausomą nuo Jungtinės Karalystės ir prašytis priėmimo į Europos Sąjungą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haha

Haha portretas
Atsiciuchino po laiko...

y isdralintus raukus

y  isdralintus  raukus   portretas
lai susikisa ta milijonine peticija....

1 milijonas?

1 milijonas? portretas
1/20 Londono dalis? Gi n o x y й :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių