Quantcast

Nepaisant Vakarų nerimo, „Huawei“ gina pasaulines ambicijas

„Huawei“ antradienį gynė savo pasaulines ambicijas ir tinklo saugumą, Vakarams nerimaujant, kad Kinijos telekomunikacijų milžinė galėtų tarnauti Pekino saugumo aparatui kaip Trojos arklys.

Bendrovė šiemet susidūrė su iššūkiais, nes Vašingtonas stengėsi įtraukti „Huawei“ į „juodąjį sąrašą“ pasauliniu mastu. Be to, Jungtinių Valstijų prašymu Kanadoje buvo sulaikyta įmonės finansų vadovė.

Nerimas ėmė augti, kai šalys pradėjo planuoti ir kurti penktos kartos mobilųjį ryšį arba 5G. Tai - kitas skaitmeninės revoliucijos etapas. Jis užtikrina greitą momentinį ryšį ir didelį duomenų pajėgumą. Tinklai leis plačiai taikyti ateities technologijas, kaip dirbtinis intelektas.

Metai „Huawei“ buvo sunkūs, nes kai kurios bendrovės paslaugos atmestos Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Didžiojoje Britanijoje, Japonijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, nes nuogąstauta dėl saugumo.

Reaguodama į įtarimus, kurie gaubia jos prekės ženklą Vakarų šalių sostinėse, bendrovė antradienį žengė precedento neturintį žingsnį, atverdama žurnalistams mokslinių tyrimų ir taikomosios veiklos laboratorijas, bei surengė spaudos konferenciją.

„Huawei“ vadovas Ken Hu sakė, kad klientai ir toliau pasitiki kompanija, nepaisant pastangų juos išgąsdinti.

„Draudimai konkrečiai bendrovei negali išspręsti kibernetinio saugumo problemų“, - pridūrė jis.

Ken Hu taip pat atkreipė dėmesį į informacijos dalijimosi ir bendradarbiavimo centrus, kuriuos „Huawei“ kuria Europoje, Kanadoje ir kitur produktams įvertinti.

Čekijos perspėjimas

Čekijos kibernetinio saugumo agentūra pirmadienį perspėjo dėl Kinijos telekomunikacijų bendrovių „Huawei“ ir ZTE programų bei įrangos, esą keliančios grėsmę valstybės saugumui.

„Pagrindinis klausimas yra teisinė ir politinė aplinka Kinijos Liaudies Respublikoje, kur daugiausiai veikia minimos įmonės“, – sakoma Čekijos nacionalinės kibernetinio ir informacinio saugumo agentūros pranešime.

„Be kita ko, Kinijos įstatymai reikalauja, kad Kinijoje registruotos privačios bendrovės bendradarbiautų su žvalgybos tarnybomis – taigi, jos atveriamos svarbioms valstybinėms sistemoms, galinčioms kelti grėsmę“, – pridūrė agentūra.

„Huawei“ padalinys Čekijoje pasmerkė šį pranešimą ir paprašė agentūros pateikti faktų, o ne juodinti bendrovės reputaciją, pranešė Čekijos naujienų agentūra (ČTK).

Anksčiau čekų žvalgyba paskelbė ataskaitą, kurioje perspėjama apie suintensyvėjusį kinų diplomatų vykdomą šnipinėjimą 10,6 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje.

Pastaruoju metu kreipiama daugiau dėmesio į „Huawei“ numanomus ryšius su Kinijos žvalgybos tarnybomis. Dėl to kelios šalys, tarp jų JAV, Australija ir Japonija uždraudė šiai bendrovei dalyvauti kuriant naujos kartos itin spartaus 5G mobiliojo interneto ryšio tinklus.

Tačiau Čekijos vakarinė kaimynė Vokietija šį mėnesį atsisakė pasekti jų pavyzdžiu ir pareiškė neturinti jokių įrodymų, kad „Huawei“ gali panaudoti savo įrangą šnipinėti Pekino naudai.


Šiame straipsnyje: HuaweiZTEČekijaGrėsmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

jokiu faktu ape pavojus

jokiu faktu ape pavojus portretas
tik turbut, galimai, galbut...

...

... portretas
O amerikietiška įranga galima pasitikėt?.. tai KODĖL Izraelis net iš JAV gautuose naikintuvuose visą programinę įrangą pakeičia?

? Specams

? Specams portretas
Ką reiškia įlipdukas „Tom invalid ” Huawei telefono viduje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių