Quantcast

A. Carteris: B. Obama paskelbs Sirijos sukilėlių mokymo programos pakeitimus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) patvirtino pakeitimus Pentagono programoje nuosaikiems Sirijos sukilėliams „apmokyti ir apginkluoti“, pareiškė penktadienį JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris)

„Mes parengėme įvairių variantų kaip visa tai tęsti“, – sakė jis per spaudos konferenciją Londone, turėdamas omenyje minėtą mokymų programą.

„Jūs netrukus išgirsite iš (Obamos) apie mūsų pasiūlymus, kuriuos jis patvirtino“, – pridūrė A.Carteris.

Tuo tarpu Pentagono pareigūnai penktadienį užsiminė, kad dabartinė Sirijos sukilėlių parengimo Jungtinėse Valstijose kovai su „Isamo valstybe“ programa bus stabdoma ir pagrindinis dėmesys bus skiriamas patikrintų lojalių lyderių ir jų padalinių mokymui pačiame regione.

Pentagono atstovas Peteris Cookas (Piteris Kukas) sakė, kad ligšiolinė mokymų programa buvo tik dalis JAV pastangų ir pažymėjo, jog amerikiečiai dar apginkluoja pačioje Sirijoje esančias grupuotes, pavyzdžiui kurdų pajėgas, ginančias pasienio miestą Kobanę.

„Esu įsitikinęs,kad pakeitimai, kuriuos mes šiandien darome, sustiprins kovinę su ISIL pajėgomis kovojančių pajėgų galią Sirijoje ir galiausiai padės mūsų kampanijai pasiekti stabilią pergalę prieš ISIL“, – sakė gynybos sekretorius A.Carteris Londone.

Tiek P.Cookas, tiek A.Carteris pažymėjo, kad JAV kariškiams nurodyta „teikti įrangos paketus ir ginklus parinktai lojalių lyderių grupei ir ir jų padaliniams, kad laikui bėgant jie galėtų pasistūmėti į teritorijas, kurias kol kas kontroliuoja ISIL“ (Islamo valstybė).

Sausį JAV prezidento B.Obamos administracija paskelbė apie 500 mln. dolerių programą 15 tūkst. lojalių Sirijos sukilėlių apmokymui kaimyninėse šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių