Quantcast

„Cambridge Analytica“ galėjo gauti 87 mln. „Facebook“ vartotojų duomenis

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos duomenų analizės įmonei „Cambridge Analytica“ buvo nederamai suteikti iki 87 mln. „Facebook“ vartotojų asmeniniai duomenys, trečiadienį pranešė socialinis tinklas.

Paskelbtas skaičius yra daug didesnis nei anksčiau nurodyti 50 milijonų. „Facebook“ vyriausiasis technologijų pareigūnas Mike'as Schroepferis (Maikas Skrepferis) jį mini pareiškime apie įgyvendinamus naujus privatumo įrankius vartotojams.

„Bendrai, manome, kad iki 87 mln. žmonių, daugiausia Jungtinėse Valstijose, „Facebook“ informacija galėjo būti nederamai perduota „Cambridge Analytica“, – sakė jis.

Naujasis skaičius gali padidinti „Facebook“ krizę, sukeltą pranešimų, kad „Cambridge Analytica“, dirbusi Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) 2016 metų rinkimų kampanijai, užvaldė privačius duomenis.

„Facebook“ dėl to gresia tyrimai abipus Atlanto vandenyno, o kompanijos vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas) sutiko kitą savaitę šiuo klausimu liudyti vienoje JAV Kongreso komisijoje.

M. Schroepferis sakė, kad nuo pirmadienio vartotojams bus prieinami nauji įrankiai, padėsiantys geriau suprasti privatumą ir dalijimąsi duomenimis. Atskirai „Facebook“ sakė, kad naujos paslaugų teikimo sąlygos sudarys aiškų vaizdą, kaip yra dalijamasi duomenimis ir kaip yra parenkama jų matoma reklama.

Pakeitimais bus sugriežtintos sąlygos, kuriomis trečiosios šalys galės prieiti prie vartotojų duomenų ir vykdyti tyrimus apie „Facebook“ narius.

Vienu pakeitimu, pasak M. Schroepferio, bus panaikinta galimybė feisbuke ieškoti žmonių įvedant jų telefono numerį ar elektroninio pašto adresą.

Ši funkcija „buvo ypač naudinga ieškant draugų kalbomis, kuriomis sunkiau suvesti visą vardą arba ten, kur daug žmonių turi tą patį vardą“, sakė M. Schroepferis.

„Tačiau piktavališki veikėjai taip pat piktnaudžiavo šiomis funkcijomis, kad rinktų viešų profilių informaciją pagal telefono numerius ar elektroninio pašto adresus, kuriuos yra gavę per paiešką arba mėginimą atkurti paskyrą. Atsižvelgdami į stebėtos veiklos mastą ir rafinuotumą, manome, kad taip galėjo būti renkama informacija iš daugumos žmonių viešų „Facebook“paskyrų . Todėl dabar šią funkciją panaikinome“, – aiškino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių