Quantcast

Katalonijos vadovas grįš į Ispaniją automobilio bagažinėje arba užsimaskavęs?

Pabėgęs į Belgiją buvęs Katalonijos vadovas Carlesas Puigdemontas svarsto įvairius neįprastus grįžimo į Ispaniją būdus, kad galėtų užimti regiono lyderio postą pagal įvykusių rinkimų rezultatus. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „ABC“, remdamasis politiko aplinka.

Leidinio duomenimis, turėdamas omenyje Ispanijos teritorijoje galiojantį C. Puigdemonto arešto orderį, politikas svarsto, kaip jis galėtų grįžti į šalį. Nagrinėjama galimybė pakliūti į Ispaniją automobilio bagažinėje arba užsimaskavus ir dedantis kitu žmogumi. Esama ir idėjų patekti į šalį kalnų takais arba pasislėpus laive.

C. Puigdemontas tikisi kai kurių Katalonijos policijos darbuotojų pagalbos ir mano, kad jie jam nesutrukdys patekti į regiono parlamentą tą dieną, kai bus balsuojama dėl naujo autonomijos lyderio kandidatūros. Be to, politikas linkęs manyti, jog Ispanijos valdžia nedrįs jo sulaikyti, kai jis bus patvirtintas Katalonijos vadovu, o jeigu imsis tokių priemonių, tai Europa nepalaikys Madrido.

Spalio 27 d. Katalonijos parlamentas balsų dauguma pritarė rezoliucijai, skelbiančiai nepriklausomą nuo Ispanijos Katalonijos Respubliką. Savo ruožtu Ispanijos Senatas (parlamento aukštieji rūmai) pritarė šalies vyriausybės pasiūlytoms priemonėms padėčiai regione sureguliuoti. Buvo nušalinti nuo pareigų Katalonijos vadovai, regione įvestas tiesioginis valdymas. Be to, Ispanijos premjeras Marianas Rajoy`us paleido Katalonijos parlamentą ir paskyrė jo rinkimus gruodžio 21 d.

Per šiuos rinkimus trys partijos, stojančios už Katalonijos nepriklausomybę, iškovojo regiono parlamente 70 vietų iš 135.

Buvęs Katalonijos lyderis C. Puigdemontas šiuo metu yra Belgijoje kartu su keliais savo bendražygiais. Ispanijos prokuratūra juos kaltina maištu ir lėšų išeikvojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių