Quantcast

C. Ashton pasmerkė Lietuvos garbės konsulo žudikus

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga griežtai smerkia Lietuvos garbės konsulo Ukrainoje Mykolos Zeleneco pagrobimą ir nužudymą Luhanske, sakoma ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton (Ketrin Ašton) atstovės penktadienį vėlai vakare Briuselyje paskelbtame pareiškime.

C.Ashton dėl šio diplomato mirties kaltina neteisėtas ginkluotas grupuotes ir reikalauja, kad „kaltieji būtų patraukti teismo atsakomybėn“.

Pareiškime pažymima, kad šis nužudymas dar padidino aukų rytų Ukrainoje skaičių.

„Tai dar kartą parodo, kad būtina skubiai nutraukti smurtą ir imtis ir visų būtinų priemonių krizei deeskaluoti, – sakoma pareiškime. – Dabar labiau negu bet kada būtina rasti politinį tvarų sprendimą, kad būtų išvengta beprasmių aukų ateityje“.

ES taip pat ragina Rusiją nedelsiant nutraukti Ukrainą destabilizuojančius veiksmus ir prisidėti prie pastangų taikai ir saugumui atkurti Ukrainoje.

Penktadienį Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas BNS pranešė, kad Lietuvos garbės konsulas Luhanso srityje Mykola Zelenecas Ukrainoje buvo pagrobtas ir po dvylikos dienų rastas sušaudytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kai išeina iš bardelio,tada eina politikuot prieš rusiją,nes nieks prostitučių daugiau niekur nepriima

dghj

dghj portretas
Vis tie patys kolorado vabalai komentuoja, net juokas nebeima. Ivan - domoi!

Kapitan Pronin

Kapitan Pronin portretas
Yra didele tikimybe, kad Ukraina numuse lektuva, kad apkaltinti Putina. Ar negali buti taip, kad lietuviai uzmuse savo konsula su tikslu apkaltinti Putina is solidarumo?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių