Quantcast

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas: T. Cruzas yra gyvas Liuciferis

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Johnas Boehneris (Džonas Beneris) pažėrė pribloškiančios kritikos kolegai respublikonui, 2016 metų prezidentinės kampanijos dalyviui Tedui Cruzui (Tedui Krusui), kurį pavadino velnio įsikūnijimu.

„Gyvas Liuciferis“ – taip visad šiurkštokas respublikonų sunkiasvoris, kuris iš Atstovų Rūmų pirmininko posto atsistatydino pernai metais, apibūdino Teksasui atstovaujantį senatorių, kuris iš paskutiniųjų stengiasi blokuoti milijardieriaus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žygį siekiant Respublikonų partijos paskyrimo kandidatu į prezidentus, rašė laikraštis „The Stanford Daily“.

„Aš turiu draugų demokratų ir draugų respublikonų, – sakė J.Boehneris. – Sutariu beveik su bet kuo, bet niekada savo gyvenime nedirbau su labiau apgailėtinu kalės vaiku“.

Pribloškiančiame garso įraše, kurį ketvirtadienį transliavo JAV televizijos, girdisi, kaip S.Boehneris, kalbėdamas apie T.Cruzą, dar prideda: „Tik per mano lavoną jis bus prezidentas“.

Tokius komentarus J.Boehneris išsakė per viešą pokalbį, kuris trečiadienį vakare įvyko Stanfordo universitete Palo Alte Kalifornijoje.

Ketvirtadienį paprašytas išreikšti savo reakciją, T.Cruzas, kuris tą dieną dalyvavo kampanijos renginiuose Indianoje, prunkštelėjo, kad J.Boehneris „leido pasirodyti savo vidiniam Trumpui“.

T.Cruzas daugelio yra laikomas vienu iš labiau užsispyrusių Kongreso narių ir kritikai iš abiejų partijų kaltina jį išprovokavus 16 dienų trukusį federalinės vyriausybės agentūrų uždarymą 2013 metų pabaigoje.

„Kai Johnas Boehneris vadina mane Liuciferiu, jis tai taiko ne man. Jis tai taiko jums“, – sakė jis, turėdamas galvoje savo šalininkus konservatorius.

„Boehneris ant manęs pyksta už stovėjimą su Amerikos žmonėmis, energijos suteikimą (Atstovų) Rūmų konservatoriams ir (jų) ir skatinimą stovėti su Amerikos žmonėmis ir, tiesą sakant, gerbti įsipareigojimus, kuriuos prisiėmėme“, – sakė jis.

J.Boehneris, savo ruožtu, dirbdamas Atstovų Rūmų pirmininku retai susilaikydavo, kai susierzindavo ar būdavo nepatenkintas, ypač – tos aklavietės Vašingtone tema.

Stanforde jis atskleidė, kad su D.Trumpu yra „žinučių bičiuliai“ ir daug metų kartu žaidžia golfą.

„Užtraukia nešlovę Liuciferiui“

Tikriausiai jausdamasis dar laisvesnis, kai nebedirba tame poste, jis nusitaikė į senatorių, laikomą vienu pagrindinių aklavietės Kapitolijaus kalvoje kurstytojų ir, turbūt vieną nepopuliariausių Kongreso narių.

Daugelis T.Cruzo priešų, kurių yra ir jo paties Respublikonų partijoje, greit prisijungė prie J.Boehnerio ir parodė savo panieką ambicingajam senatoriui, kuris ir pats nelabai stengėsi patikti kolegoms.

Pensilvanijai atstovaujantis Atstovų Rūmų narys respublikonas Charlie Dentas (Čarlis Dentas) sakė, kad jam J.Boehnerio suformuluotas T.Cruzo apibūdinimas atrodo tikslus.

„Visa ką galiu pasakyti, yra tai, kad kas nors turėtų susisiekti su Liuciferiu dėl komentaro, – jį šios pastabos nuliūdintų“, – sakė jis MSNBC.

Niujorkui atstovaujantis respublikonų Atstovų Rūmų narys Peteris Kingas (Piteris Kingas) buvo dar kandesnis.

„Visiškai sutinku su Johnu Boehneriu, – sakė jis. – Ir galbūt jis užtraukia nešlovę Liuciferiui, palygindamas jį su Tedu Cruzu“.

Daug respublikonų atsisakys jį paremti, net jei, kaip daugelis jaučia, nemaloni alternatyva bus kandidatas Donaldas Trumpas, sakė Ch.Dentas.

„Turiu pasakyti jums, Tedas Cruzas sukūrė šias problemas“, – sakė jis.

„Pjaunate, ką pasėjote. Ir tai dalis problemos dėl šio judėjimo „Niekada – Trumpas“, ... jie tikrai turi paremti priimtiną alternatyvą. O Tedas Cruzas, atvirai kalbant, nėra priimtina alternatyva“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių