Quantcast

Buvęs britų diplomatijos vadovas skiriasi su žmona

  • Teksto dydis:

Buvęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį pranešė, kad jis ir jo žmona jau kurį laiką gyvena atskirai bei ketina skirtis.

54 metų politikas, liepą palikęs užsienio reikalų sekretoriaus postą dėl nesutarimų su vyriausybe dėl „Brexit“ plano, apie savo skyrybas pranešė leidiniui „The Sun“ paskelbus, kad pora drauge nebegyvena dėl B. Johnsono neištikimybės.

„Prieš kelis mėnesius, po 25 santuokos metų, nusprendėme, kad mums geriausia bus gyventi atskirai“, – sakoma bendrame B. Johnsono ir jo sutuoktinės Marinos Wheeler (Marinos Viler) pareiškime.

„Galiausiai susitarėme išsiskirti, ir šis procesas jau vyksta“, – pridūrė jie.

„Kaip draugai ir toliau artimiausiais metais remsime savo keturis vaikus. Daugiau nekomentuosime“, – teigiama B. Johnsono ir M. Wheeler pranešime.

Manoma, kad B. Johnsonas siekia perimti Konservatorių partijos lyderio postą iš dabartinės premjerės ir partijos vadovės Theresos May (Terezos Mei). Pati partija yra itin susiskaldžiusi dėl Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos sąlygų ir tolesnių Londono santykių su Briuseliu.

B. Johnsonas atliko svarbų vaidmenį per pasiruošimus 2016-ųjų „Brexit“ referendumui ir tų metų liepą tapo užsienio reikalų sekretoriumi, Britanijai pradėjus sudėtingas derybas su Briuseliu, kaip šalis atsiskirs nuo bloko.

Jo pozicija buvo viena griežčiausių tarp Th. May kabineto narių. Galiausiai B. Johnsonas atsistatydino kartu su „Brexit“ sekretoriumi Davidu Davisu (Deividu Deivisu), premjerei priėmus vadinamąjį Čekerso planą, numatantį, kad Britanija pasitrauks iš ES bendrosios rinkos, bet išsaugos laisvąją prekybą žemės ūkio produktais ir kitomis prekėmis, sudariusi susitarimą dėl muitų ir ES taisyklių laikymosi.

B. Johnsonas ir kiti griežtojo „Brexit“ šalininkai įsitikinę, kad toks scenarijus lems pernelyg glaudžius ryšius su Bendrija. ES lyderiai taip pat ne kartą reiškė abejones, ar šį planą būtų įmanoma įgyvendinti, ir sakė, kad reikalingi tolesni kompromisai.

„The Sun“ teigimu, nauja informacija apie B. Johnsono neištikimybę, kurią jis praeityje yra pripažinęs, gali pakenkti jo šansams perimti partijos ir vyriausybės vairą.

Tuo tarpu kiti komentatoriai mano, kad visos jį galinčios sukompromituoti medžiagos paskelbimas dabar yra B. Johnsono rengimosi kovai dėl valdžios ženklas.

Apie buvusio diplomatijos vadovo skyrybas pranešta likus vos kelioms savaitėms iki kasmetinio Konservatorių partijos suvažiavimo, kuriame B. Johnsonas turėtų pasakyti kalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Politinė kova perėjo į šeimų ardymą.

ko

ko portretas
gero kitos sexpakraipos?....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių