Quantcast

Būsimos Latvijos valdančiosios koalicijos partnerės sutarė dėl vyriausybės programos

  • Teksto dydis:

Būsimos Latvijos valdančiosios koalicijos partnerės pirmadienį sutarė dėl vyriausybės programos, pirmadienį žurnalistams pranešė kandidatas į ministrus pirmininkus Krišjanis Karinis.

Centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ narys K. Karinis po penkių politinių partijų atstovų susitikimo sakė, kad buvo sutarta dėl vyriausybės programos, bendradarbiavimo susitarimo ir fiskalinės drausmės pakto.

Dabar šie dokumentai bus perduoti korektūrai atlikti. Tikėtina, kad politikai juos pasirašys trečiadienį, sausio 23-iąją.

Trečiadienį taip pat šaukiamas neeilinis parlamento posėdis, kuriame bus balsuojama dėl K. Karinio vadovaujamo ministrų kabineto. 

Potencialios koalicijos partnerės kol kas dar dar nėra oficialiai pritarusios savo dalyvavimui naujoje koalicinėje vyriausybėje.

K. Karinio kabinete veikiausiai dirbs ministrai iš penkių politinių jėgų: „Naujosios vienybės“, Naujosios konservatorių partijos (NKP), susivienijimo „Už plėtrą/Už!“, populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) ir Nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“-„Tėvynei ir Laisvei“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių