Quantcast

Būsima pirmoji Lenkijos ponia ilgėsis mėgstamo darbo

Po prezidento rinkimų Lenkijoje daug kalbama ne tik apie išrinktąjį prezidentą Andrzejų Dudą, bet ir būsimą pirmąją ponią – Agatą Dudą. Ji pati sako, jog labai mėgsta savo – mokytojos – darbą ir jo ilgėsis, kai teks persikelti iš Krokuvos į Varšuvą.

Lenkijos apžvalgininkai po rinkimų svarsto, kokia bus pirmoji dama – kuo jos stilius skirsis nuo Annos Komorowskos, kuri buvo vyro šešėlyje. Pasak analitikų, jeigu rinkimus lemtų žmonos, lenkai dar energingiau būtų balsavę už Andžejų Dudą, nors nė viena iš pirmųjų ponių, atrodo, nepasieks kartelės, kurią aukštai iškėlė Jolanta Kwasniewska.

Po rinkimų kampanijos A. Duda sugrįžo į Krokuvos Jano trečiojo Sobieskio vidurinę mokyklą, kur ji dėsto vokiečių kalbą.

Išrinktojo prezidento šeimoje – viena 19 metų duktė Kinga, studijuojanti teisę Krokuvos Jogailos universitete.

Tai – paskutinės ponios A. Dudos savaitės mokykloje, kartu su vyru ji turės persikelti į Varšuvą. A. Duda sako, kad bus nelengva – ji labai mėgsta savo darbą.

„Šioje mokykloje dirbau 17 metų, esu labai prie jos prisirišusi. Galiu užtikrinti, kad baigsiu mokslo metus šioje mokykloje – tai savo mokiniams galiu pažadėti, o paskui – žiūrėsime“ – pasakojo būsima pirmoji Lenkijos ponia.

Per likusį mokykloje laiką A. Duda nežada būti mokinams nuolaidesnė. „Visus stengiuosi vertinti teisingai“, – sakė ji.

Išrinkto prezidento žmonos tėvas yra žinomas Lenkijoje rašytojas, poetas, literatūros kritikas Julianas Kornhauseris. A.Duda taps pilnateise pirmąja šalies dama po jos vyro inauguracijos rugpjūčio 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių