Quantcast

Briuselis: ES viršūnių susitikimas dėl „Brexit“ patvirtino bloko vieningumą

  • Teksto dydis:

Europos Komisija patenkinta trečiadienį įvykusio Europos Sąjungos viršūnių susitikimu, per kurį buvo nuspręsta atidėti „Brexit“, rezultatais, ketvirtadienį pareiškė EK atstovas Margaritis Schinas.

„Sąjungos vienybė buvo visiškai išsaugota. Pakartotinų derybų dėl „Brexit“ sutarties nebus“, – per Briuselyje surengtą spaudos konferenciją kalbėjo jis.

M. Schinas pridūrė, kad Londonas pažadėjo Europos Vadovų Tarybai (EVT) per sutartą „Brexit“ atidėjimo laikotarpį veikti „konstruktyviai ir atsakingai bei vadovautis ištikimo ir atviro bendradarbiavimo principu“.

Briuselis taip pat tikisi, kad Jungtinė Karalystė iki „Brexit“ dienos vykdys visus savo kaip ES narės įsipareigojimus, nurodė EK atstovas.

Pasak jo, likusių 27 ES šalių lyderiai ir toliau per tokio formato posėdžius aptarinės padėtį, kuri susiklostys JK palikus bloką.

Pareigūnas patikino, kad ES pasiruošusi visoms galimoms nepaprastosioms situacijoms, galinčioms kilti „Brexit“ procese.

„Prireikus šios priemonės visada bus po ranka“, – sakė M. Schinas.

Jis pasiūlė žurnalistams per ateinančias spaudos konferencijas EK pailsėti nuo diskusijų apie „Brexit“ ir pereiti prie „teigiamos darbotvarkės“.

Po trečiadienį įvykusio EVT posėdžio EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) pasipiktino, kad Europos žiniasklaida pastaruoju metu pernelyg daug dėmesio skyrė „Brexit“, ignoruodama kitą ES veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių