Quantcast

Britanijos premjerė užsipuolė ją nuversti mėginančius bendrapartiečius

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) šeštadienį pareiškė ją nuversti mėginantiems bendrapartiečiams, kad jų siūlomi planai dėl „Brexit“ neišspręstų visų problemų.

Th. May po audringos savaitės, kai atsistatydino keturi ministrai, o parlamentarai negailėjo kritikos „skyrybų“ su ES sutarties juodraščiui, stengiasi išsaugoti šį preliminarų susitarimą bei savo postą.

Pasak jos, per derybas su Briuseliu buvo neįmanoma išsiderėti geresnių sąlygų Britanijai, o alternatyvūs siūlymai neleistų išsaugoti atvirą Šiaurės Airijos ir Airijos Respublikos sieną.

„Žmonės sako: „Jei tik padarytumėm ką nors truputį kitaip – siektumėm Norvegijos ar Kanados modelio – dingtų šis (sienos) klausimas. Tai netiesa. Ta problema vis tiek būtų neišspręsta“, – sakė ji laikraščiui „The Daily Mail“.

„Šis susitarimas nėra idealus visiems. To buvo neįmanoma pasiekti“, – pridūrė ji.

„Ministro pirmininko darbas yra priimti sunkius sprendimus, kurie ne visada yra juodi ar balti. Turiu rasti sprendinį, kuris atitiktų visų poreikius“, – patikino vyriausybės vadovė.

Maištas valdančiųjų gretose

Penktadienį premjerė užsitikrino sekretorių Michaelo Gove'o (Maiklo Gouvo) ir Liamo Foxo (Liamo Fokso) – paskutinių likusių įtakingų „Brexit“ šalininkų jos kabinete – paramą.

Vis dėlto jiedu savaitgalį susitiko drauge su dar trimis ministrais euroskeptikais ir svarstė, kaip galima būtų priversti Th. May pakeisti savo planus dėl „Brexit“ sąlygų, informavo transliuotojas BBC.

Kaip pranešė laikraštis „The Daily Telegraph“, ši politikų grupė mano, kad premjerei dar būtų ne per vėlu sugrįžti į Briuselį ir pareikalauti vienašališko pasitraukimo iš atsarginio susitarimo dėl Airijos sienos.

Valdantieji konservatoriai dar gali surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo vyriausybės vadove.

Kad įvyktų toks balsavimas reikia mažiausiai 48 konservatorių parlamentarų laiškų, ir 23 įstatymų leidėjai patvirtino, kad jau pateikė tokį dokumentą.

585 puslapių „Brexit“ susitarimo projektu siekiama užtikrinti sklandų šalies išstojimą iš ES po daugiau kaip keturių narystės dešimtmečių ir nustatomas pereinamasis periodas abiems šalims, kad jos galėtų prisitaikyti prie „skyrybų“.

Tačiau britų įstatymų leidėjai ketvirtadienį atvirai pareiškė Th. May, kad užsitikrinti daugumos palaikymą dabartiniam juodraščiui būtų neįmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sita britu

sita britu portretas
ragana seniai reikejo vyt lauk nes ji tarnauja monarhklanui o ne zmonem....

ano

ano portretas
daryk referenduma ir viskas bus okey.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių