Quantcast

Britanijos premjerė neatsakė, ar dabar balsuotų už „Brexit“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei), antradienį neatsakė į vienos radijo stoties klausimą, ar įvykus naujam referendumui ji remtų Jungtinės Karalystės narystę Europos Sąjungoje, iš kurios dabar ji veda savo šalį.

„Į hipotetinius klausimus neatsakau“, – radijui LBC sakė Th. May, paklausta, kaip balsuotų, jeigu dabar butų surengtas referendumas dėl „Brexit“.

Premjerė sako, kad 2016 m., kai ėjo vidaus reikalų ministrės pareigas, ji turėjo svarių priežasčių remti likimą ES, tačiau nuo tada aplinkybės pasikeitė.

„Klausiate manęs, kaip balsuočiau dabar, esant kitokiai situacijai, kitokioms tarptautinėms ir ekonominėms sąlygoms, – sakė Th. May. – Kalbu atvirai. Prieš pernai metų referendumą viską gerai apsvarsčiau ir priėmiau sprendimą; lygiai taip pat elgčiausi ir dabar, bet dar vieno referendumo nebus.“

Th. May prisiekė dėti visas pastangas įgyvendinti istorinį Britanijos išstojimą iš ES, nors pati nėra tikra ar referendumo metu remtų „Brexit“.

Radijo laidoje Th. May pasirodė šią savaitę tęsiantis vangioms deryboms su Briuseliu, o namie premjerė bando įtvirtinti savo valdžią, paaiškėjus planams ją pakeisti.

Penktadienį išaiškėjus, kad grupelė parlamento narių siekė pakeisti Th. May, daugelis premjerės kolegų Konservatorių partijoje ėmėsi jos ginti, kai daugėja pranešimų, kad ministrų kabinete ginčijamasi dėl „Brexit“.

JK ministrės pirmininkės pozicijos kiek susilpnėjo po chaotiškos kalbos praėjusią savaitę per savo partijos metinį susirinkimą, kai ją ištiko smarkus kosulio priepuolis, kalbą pertraukė vienas komikas ir pradėjo kristi Th. May nugaros kabojusio užrašo raidės.

Nuo praėjusio birželio Th. May gebėjimas vadovauti jau ne kartą buvo sukėlęs abejonių, ypač nepasiteisinus jos sprendimui surengti pirmalaikius rinkimus, per kuriuos jos Konservatorių partija prarado turėtą daugumą parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių