Quantcast

Brazilijos naujuoju prezidentu prisaikdintas M. Temeras

  • Teksto dydis:

Brazilijos laikinasis prezidentas Michelis Temeras (Mišelis Temeras) trečiadienį buvo prisaikdintas visaverčiu valstybės vadovu, kai jo kairiųjų pažiūrų pirmtakė Dilma Rousseff (Dilma Rusef) buvo pašalinta iš posto, Senatui išnagrinėjus apkaltos bylą.

75 metų M.Temeras pakėlė vieną ranką ir prisiekė laikytis šalies konstitucijos. Naujajam prezidentui ištarus priesaikos žodžius sausakimšoje Senato salėje, konservatyvių pažiūrų M.Temero šalininkai prapliupo ploti.

Trimis valandomis anksčiau senatoriai 61 balsu prieš 20 priėmė sprendimą pašalinti 68-erių D.Rousseff iš posto, argumentuodami, kad ji neteisėtai manipuliavo nacionalinio biudžeto duomenimis.

Toks rezultatas, viršijantys pašalinimui reikalingus du trečdalius balsų, reiškia, kad D.Rousseff iš posto turėjo pasitraukti nedelsdama.

Pati D.Rousseff pasmerkė Senato sprendimą ir pareiškė, kad pašalinimas yra "parlamentinis perversmas".

"Jie nuteisė nekaltą žmogų ir įvykdė parlamentinį perversmą", - sakė savo šalininkų apsupta eksprezidentė.

Visgi Senatas vėliau nubalsavo, kad D.Rousseff nebus uždrausta ateityje dirbti valstybės tarnyboje.

Per antrąjį balsavimą senatoriams nepavyko pasiekti dviejų trečdalių daugumos, kad eksprezidentei būtų aštuoneriems metams uždrausta užimti viešasias pareigas. Už tokį žingsnį balsavo tik 42 iš balsavime dalyvavusio 81 Senato nario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių