Quantcast

Beveik 60 proc. rusų mano, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai nedraugiški

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė Rusijos gyventojų mano, kad Lietuvos ir jų šalies santykiai nėra draugiški, rodo kaimyninėje valstybėje atlikta apklausa.

Jos duomenimis, 58 proc. respondentų Rusijoje atsakė, kad, jų nuomone, susiklostė nedraugiški Rusijos santykiai su Lietuva, jog jie draugiški tvirtino 12 proc. apklaustųjų. Prieš penkerius metus taip manančiųjų buvo 23 proc., tuomet 49 proc. teigė, kad Lietuvos ir Rusijos santykiai nėra draugiški.

Beveik trečdalis neturėjo nuomonės.

Panašus požiūris Rusijoje ir į Latviją bei Estiją. Kad santykiai su Latvija nedraugiški sakė 59 proc. apklausos dalyvių, su Estija – 55 procentai.

Nedraugiškiausi santykiai yra Rusijos ir Ukrainos, taip manė 81 proc. apklaustųjų. Prieš penkerius metus taip sakančiųjų tebuvo 27 procentai.

Tuo metu rusai mano, kad geriausiai susiklostė su šalies santykiai su Kazachstanu (77 proc.), Baltarusija (77 proc.), Kirgizija (60 proc.).

Apklausą atliko nepriklausoma sociologine tarnyba save vadinanti bendrovė „FOMnibus“. Apklausa atlikta balandžio mėnesį, apklausta 2000 suaugusių žmonių daugiau nei šimte vietovių.


Šiame straipsnyje: LietuvaRusijasantykiairusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgiai

Jurgiai  portretas
jei ne rusai, tai lietuva dabar neturetu nei klaipedos nei vilniaus krasto nepamirskit... Kaip Kad kazkada prijunge kryma prie chohliandijos ir dabar atsieme, taip kad ivykus konfliktui su nato, lt gali prarasti dali salies savo.. Taip kad raminkites runkeliai..

Bijūnas

Bijūnas portretas
Nuo 1918 metų, kai atmušėm raudonarmiečių antplūdį, iki pat 1939 metų Lietuvos ir Rusijos santykiai buvo geri, lyginant su kitomis didžioaiomis valstybėmis - patys geriausi. Deja, 1939 metais Kremliaus banditai, susidėję su nacistu Hitleriu, užsimanė plėsti savo imperiją į vakarus, naikindami kaimyninių tautų žmones ir turtą. Ne lietuviai nutraukė lietuvių ir rusų draugiškus santykius.

manau

manau portretas
Taip ir yra. Ir tai ne rusu ir lietuvių tautų kaltė . Mumis tiesiog naudojasi politikai ir jeims talkinantis prisitaikėliai žurnalistai, - kurie tiesiog demonizuoja Rusiją .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių