Quantcast

Belgija Kosovui pardavė prieš 12 metų pagamintą šaldytą mėsą

  • Teksto dydis:

Belgijoje įsiplieskus skandalui dėl į parduotuves patekusios sugedusios mėsos, kurią patiekė įmonė „Veviba“, aiškėja nauji faktai. Laikraštis „Het Laatste Nieuws“ antradienį pranešė, kad dalis į Kosovą eksportuotos šaldytos mėsos siuntos buvo saugota ... 12 metų.

Pasak Flandrijos leidinio, kuris remiasi turimais dokumentais, sunkvežimis su šia mėsos siunta iš Bastonės miesto, kuriame veikė minėta įmonė, į Kosovą atvyko 2016 metų rugsėjo 19 dieną.

Daugumos mėsos pakuočių etiketės, ant kurių buvo pažymėta pagaminimo data, buvo nuplėštos. Tačiau ant kai kurių etikečių likučių buvo galima įžiūrėti nurodytus ... 2004 metus.

Kosovo maisto saugos institucija apie tai pranešė Belgijos federalinei maisto grandinės saugos agentūrai.

Beje, laikraštis pacitavo ir ekspertą – Gento universiteto profesorių Bruno de Meulenaerą (Bruną de Melenarą), kuris pareiškė, kad giliai užšaldyta mėsa, kuri buvo saugota 12 metų, nebūtinai kelia sanitarinę grėsmę, jeigu šaldymo procesas nebuvo pažeistas, o mėsa buvo laikoma 18 laipsnių šalčio sąlygomis.

Tuo tarpu naujienų kanalas „Euronews“ pranešė, kad „Veviba“ gamykla buvo uždaryta, o jos veiklos licencija – atšaukta.

Skandalas dėl įmonės produktų kilo po to, kai, atlikus patikras vietoje, tam tikruose gaminiuose, įskaitant maltą jautieną, buvo aptikta vadinamųjų mėsos atliekų, kurios netinkamos vartoti žmonėms, pėdsakų.

O vienas „Viveba“ darbuotojas Belgijos nacionaliniam transliuotojui paaiškino, kaip buvo klastojamos mėsos produktų etiketės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

сha

сha  portretas
Tarnaudamas armijoje valgiau kiaulienos, pagamintos Rumunijoje prieš 24 metus. Ir nieko, likau gyvas...

girdejom

girdejom portretas
kad zmones dar turi SUNIENOS,uzsaldytos prie kelis desimtmecius ir dabar pradejo naudoti ... ir labaii=i skanu!reiks pameginti,nes nekainuos!

w

w portretas
o kas čia blogo , pridės priedu , bus kaip šviežia , ivairiu skoniu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių