Quantcast

Bavarijos premjero populiarumas po kritikos A. Merkel adresu sumažėjo

  • Teksto dydis:

Bavarijos konservatorių partijos vadovas šeštadienį buvo perrinktas prasčiausiais jam rezultatais, kurie laikomi bausme už kritiką Vokietijos kanclerei Angelai Merkel dėl pabėgėliams palankios politikos.

Partijos delegatai, susirinkę Vokietijos pietuose esančiame Miunchene, Horstą Seehoferį (Horstą Zėhoferį), kuris taip pat yra Bavarijos žemės premjeras, Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) vadovu perrinko 87,2 proc. balsų.

Tai prasčiausias rezultatas nuo 2008 metų, kai jis perėmė vadovavimą šiai partijai – įtakingai A.Merkel Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) partnerei iš pietų regiono.

Praėjusį kartą, prieš dvejus metus, jis buvo perrinktas 95,3 proc. balsų.

Penktadienį H.Seehoferis kritikavo A.Merkel atvirų durų politiką, kanclerei stovint scenoje šalia jo per suvažiavimą Miunchene, kuriame dalyvavo maždaug 1 000 CSU narių.

„Norime kontrolės ir tvarkos, bet taip pat norime limito – nacionalinio intereso vardan“, – sakė H.Seehoferis, kurio valdoma Bavarija ribojasi su Austrija ir tapo pagrindiniais vartais į Vokietiją žmonėms, bėgantiems nuo karų Sirijoje, Irake, Afganistane ir kitur.

„Galiu jums tik pasakyti, kad mes kalbėsimės apie tai ir vėl, ir aš viliuosi, kad prieisime prie supratimo“, – kalbėjo H.Seehoferis savo partijos nariams , šaliai stovinčiai A.Merkel aiškiai jaučiantis nepatogiai ir žiūrint į grindis.

Stebėtojai sakė, jog kai kurie CSU delegatai norėjo nubausti H.Seehoferį už jo komentarus, nors Bavarijos lyderiai jau kelias savaites koneveikė kanclerės atvirų durų politiką.

Vokiečių naujienų savaitraštis „Der Spiegel“ spėjo, kad H.Seehoferio komentarai kai kam nepatiko.

„Galiausiai jo (išsakyta) kritika kažkiek atsigręžė prieš jį patį, nes jis ne vieną minutę skyrė tam, kad pamokslautų Merkel kaip koks perdėtai savimi pasitikintis profesorius“, – rašė savaitraštis.

Aiškiai nusiminusi A.Merkel iš CSU suvažiavimo išvyko neatsakiusi nei H.Seehoferiui, nei delegatams.

Keliomis minutėmis anksčiau sakydama kalbą suvažiavimui, A.Merkel ir vėl tvirtino, kad pagrindinė Europos Sąjungos (ES) ekonomika gali priglausti ir priglaus žmones, kuriems reikia pagalbos, ir kad „izoliacija bei neveiklumas nėra sprendimas 21-ajame amžiuje“.

Nuo rugsėjo į Vokietiją per Bavariją atvyko daugiau kaip 500 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

greitai

greitai portretas
jo populiarumas padidės, kai vokiečiai savo kailiu pajus, kad H.Seehoferis yra teisus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių