Quantcast

Baltarusių opozicijos lyderis už dalyvavimą protestuose gavo 15 parų arešto

  • Teksto dydis:

Partijos „Baltarusijos krikščioniškoji demokratija“ (BKD) steigimo organizacinio komiteto vienas pirmininkų Pavelas Severinecas už dalyvavimą dviejose nesankcionuotose akcijose gavo 15 parų arešto.

„Severinecą apkaltino dalyvavimu nesankcionuotame renginyje (dėl gegužės 1-osios akcijos). Minsko rajono vidaus reikalų valdybos darbuotojai taip pat surašė dar vieną protokolą – dėl kovo 3 dienos mitingo už Kurapatų (giraitės) gynimą“, – pranešė Baltarusijos žmogaus teisių gynimo organizacija „Viasna“.

Minsko šiaurės vakariniame pakraštyje esančioje Kuropatų giraitėje aptikti, kaip manoma, dešimčių tūkstančių per Stalino represijas sušaudytų žmonių palaikai. Vasario viduryje viena bendrovė šalimais pradėjo statyti didelį verslo centrą. Vietos gyventojai ir aktyvistai šias statybas laikė neteisėtomis ir rengė toje vietoje didelius protestus, o galiausiai šis projektas buvo įšaldytas.

Pagal centro informaciją, politikas už dalyvavimą abiejose akcijose buvo nuteistas 15-ai parų administracinio arešto.

Nesankcionuota opozicijos gegužės 1-osios akcija įvyko Minsko centre. Spalio aikštėje buvo susirinkę maždaug 500 žmonių, tarp jų – 2010 metais prezidento rinkimuose dalyvavęs Vladimiras Nekliajevas, opozicijos politikai Pavelas Severinecas, Viačeslavas Sivčikas.

Aikštėje įvyko improvizuotas mitingas, po kurio susirinkusieji nužygiavo centriniu prospektu prie Nepriklausomybės aikštės, kur yra vyriausybės rūmai ir kitų valstybės institucijų pastatai.

Milicijos pareigūnai netrukdė vykti akcijai, jos metu dalyviai nebuvo sulaikomi.

P.Severinecas buvo sulaikytas jau po akcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKIAI

JANKIAI portretas
norėtu surengti maidaną ir tuos opzicionierius remia doleriais,na bet PAS BATIA TVARKA.GUMINĖMIS KULKOMIS NEŠAUDO,BET TVARKĄ PALAIKO.PAS MUS Į SAVUS LIETUVIUS ŠAUDO,O TOLIAU TEISIA.

...

... portretas
Pas mus protestuotojai guminių kulkų gauna... ir teistumą.

Realybė

Realybė portretas
Už ES ir JAV piniguūs samdyti "asilai" loja ir kelia chaosą. Ir tao vadinasi kad JAV nesikiša į kitų valstybių vidaus reikalus. JAV tikslas surengti valdžios perversmą Baltarusijoje, nes Lukašenko nėra lojalus JAV karo vanagams. Nuotraukoje akivaizdus asilų atstovas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių