Quantcast

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks spalį

  • Teksto dydis:

Baltarusijos parlamentas antradienį priėmė sprendimą spalio 11 dieną surengti prezidento rinkimus, kuriuose, kaip manoma, varžysis ir Aleksandras Lukašenka, šalį autoritariškai valdantis jau daugiau kaip du dešimtmečius.

60 metų A.Lukašenka, kuris prie šalies valdžios vairo stovi jau nuo 1994 metų, kaip beveik neabejojama, turėtų dalyvauti šiuose rinkimuose ir juos laimėti.

Septyni kandidatai, įskaitant opozicijos lyderį Anatolijų Lebedką, jau pareiškė ketinantis varžytis dėl šalies vadovo posto.

Nuo Vakarų nusigręžusi Baltarusija finansiškai priklauso nuo savo kaimynės Rusijos, bet pastaruoju metu dėl Ukrainoje vykstančio konflikto šalyje kilo patriotizmo banga.
9,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kuri ribojasi su Rusija ir Europos Sąjunga, pastaraisiais mėnesiais siekė atsiriboti nuo Maskvos akcentuodama savo nacionalinę tapatybę, kalbą ir kultūrą.

Nors rusų kalba tebėra labiausiai vartojama šalyje, vis daugiau baltarusių užsirašo į baltarusių kalbos kursus, rengia etnines vestuves, o per šventes pasipuošia tautiniais drabužiais.

Baltarusija nuolat sulaukia tarptautinių stebėtojų kritikos dėl žmogaus teisių varžymo, be to, yra paskutinė šalis Europoje, kurioje vis dar tebėra taikoma mirties bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danė

Danė  portretas
Kad nešoka pagal, ,vakarų "dūdelę, tai nebežino, kaip tą prezidentą besudirbti, apšmeižti. Toj demokratiškiausioj Amerikoj kažkodėl irgi yra taikoma mirties bausmė. Nors asmeniškai aš -prieš tokios bausmės rūšį . Nes ji nedaro poveikio. O Vokietija priima įstatymą,kad dar labiau sušvelninti bausmę žudikams. Matyt, gerų sąlygų tiurmoj per maža. Absurdas, kai tuo tarpu aukos -lyg pajuokos objektai(ypač seksualinių nusikaltimų ).

Runa

Runa portretas
Kazin ka isrinks? :DDD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių