Quantcast

Baltarusijos opozicionieriui už protestą prieš „Zapad“ skirtas areštas

  • Teksto dydis:

Iškiliam Baltarusijos opozicionieriui Nikolajui Statkevičiui skirtos penkios paros arešto už tai, kad rugsėjo 8 dieną jis dalyvavo Minske vykusioje nesankcionuotoje protesto akcijoje prieš bendras Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad 2017“.

Apie tai antradienį pranešė Baltarusijoje neregistruotas žmogaus teisių gynimo centras „Vesna“.

„N.Statkevičiui skirtos dar penkios paros arešto už tai, kad rugsėjo 8-ąją dalyvavo nesankcionuotoje protesto akcijoje Minsko Spalio aikštėje. Tokį sprendimą rugsėjo 26 dieną priėmė Lenino rajono teismas“, – rašoma centro „Vesna“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Tai reiškia, kad prie 15 parų arešto, kurios N.Statkevičiui buvo skirtos už dalyvavimą liepos 3 dieną vykusioje protesto akcijoje, bus pridėtos dar penkios paros arešto.

Opozicijos politikas šiuo metu atlieka pirmąją jam teismo skirtą bausmę.

Rugsėjo 8 dieną vykusios nesankcionuotos akcijos metu buvo protestuojama prieš bendras didžiulio masto Rusios ir Baltarusijos karines pratybas. Akcija buvo organizuota minint neoficialią baltarusių karinės šlovės dieną.

Akcijos metu nė vienas iš jos dalyvių nebuvo sulaikytas. Tačiau už dalyvavimą joje vėliau buvo nuteisti opozicionieriai Vladimiras Nekliajevas ir Stanislavas Pavlinkovičius.

V.Nekliajevui buvo skirtos septynios paros arešto. Bausmę jis atliko teisės pažeidėjų izoliavimo centre, iš kurio išėjo rugsėjo 22 dieną.

S.Pavlinkovičiui teismas skyrė piniginę baudą.

Teisių gynėjų turima informacija, rugsėjo 28 dieną turėtų įvykti opozicijos aktyvisto Viačeslavo Sivčiko teismas. Jo bylą nagrinės sostinės Partizanų rajono teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių