Quantcast

B. Obama perspėjo dėl „Brexit“ poveikio pasaulio ekonomikai

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) perspėjo, kad Didžiosios Britanijos sprendimas išstoti iš Europos Sąjungos gali turėti ilgalaikių pasekmių pasaulio ekonomikos augimui.

B. Obamos teigimu, vadinamasis „Brexit“ gali įšaldyti „galimybes investuoti Didžiosios Britanijoje ir visoje Europoje“. Todėl jis paragino Britanijos premjerą ir ES lyderius užtikrinti sklandų Britanijos atsiskyrimą.

Kalbėdamas Otavoje vykstančio JAV, Kanados ir Meksikos vadovų susitikimo metu B. Obama taip pat sakė, kad centrinių bankų ir finansų ministrų pasirengimas rodo, kad „pasaulinė ekonomika artimiausiu metu išliks tvirta“.

„Tačiau aš manau, kad yra pagrįstu ilgalaikių nuogąstavimų dėl pasaulio ekonomikos augimo, jeigu „Brexit“ iš tiesų įvyks, nes tai įšaldys galimybes investuoti Didžiojoje Britanijoje ir visoje Europoje“.

„Tuo metu, kai pasaulio ekonomika jau ir taip auga lėtai, tai tikrai nepadeda“, – sakė Jungtinių Valstijų prezidentas.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaBrexitESekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Misteri Obama. Brexit atvirkščiai paskatins Europos ir pasaulio ekonomiką nes tai yra kažkas naujo, o pasaulis visuomet mėgsta naujoves ! Meksika ir Japonija su kitais, taps naujais NATO nariais !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių