Quantcast

B. Obama paskutinį kartą įžiebė pagrindinę šalies Kalėdų eglę

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ketvirtadienį paskutinį kartą įžiebė pagrindinę šalies Kalėdų eglę ir išsakė norą, jog amerikiečiai šį šventinį sezoną rūpintųsi ligoniais, alkanais ir pažemintais žmonėmis ir vieni su kitais elgtųsi taip, kaip norėtų, kad būtų elgiamasi su jais.

Prezidentas sakė, kad ši žinia apibendrina jo šeimos ir įvairiausios kilmės amerikiečių krikščionišką tikėjimą.

„Tai vienybės žinia, padorumo žinia ir vilties žinia, kuri niekada neišeina iš mados, – sakė B.Obama. – Ir tai tokia (žinia), kurioms mums visiems šiandien labai reikia.“

B.Obama pakalbėjo apie savo aštuonerius prezidentavimo metus ir sakė, kad Jungtinės Valstijos yra šalis, atsigavusi po ekonomikos krizės, karų ir nacionalinių tragedijų.

„Tai, ką mačiau, yra kilniaširdiški, daug vilčių turintys ir nenusimenantys žmonės, kurie jaučia atsakomybę vieni už kitus“, – sakė B.Obama.

Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijos tradicija prasidėjo 1923 metais ir vyksta Prezidento parke visai šalia pietinės Baltųjų rūmų tvoros. B.Obama ir jo žmona Michelle Obama (Mišel Obama), padedant dukrai Sashai (Sašai), įžiebė raudonos, baltos ir mėlynos spalvų šviesas, kurios puošia didžiulį medį.

Tarp šiemetinėje ceremonijoje dainavusių atlikėjų buvo Garthas Brooksas (Gartas Bruksas) ir Trisha Yearwood (Triša Jervud), Kelly Clarkson (Keli Klarkson), Marcas Anthony (Markas Entonis), Yolanda Adams (Jolanda Adams), „The Lumineers“, Jamesas Tayloras (Džeimsas Teiloras) ir reperis „Chance the Rapper“. Ceremonijos vedėja buvo aktorė Eva Longoria (Eva Longorija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių