Quantcast

B. Netanyahu paskambino M. Abbassui ir pasmerkė palestiniečių kūdikio nužudymą

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) paskambino palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui (Mahmudji Abasui), o tai būna retai, kad pasmerktų penktadienį buvusį padegimą, per kurį žuvo vienas palestiniečų kūdikis, bei pažadėjo, kad šis įvykis bus kruopščiai ištirtas.

B.Netanyhau pasakė M.Abbasui, kad „kiekvienas Izraelyje yra sukrėstas smerktino terorizmo prieš Dawabsha'os (Davabšos) šeimą“ ir pusantro mėnesio kūdikio Ali Saado Dawabshos (Alio Saado Davabšos) žūties, sakoma premjero tarnybos pranešime.

„Mes turime kovoti su terorizmu kartu, nepaisant iš kurios pusės jis reiškiasi,“, – nurodė Izraelio premjeras.

B.Netanyahu M.Abbasui dar pasakė nurodęs Izraelio saugumo pajėgoms panaudoti „visas priemones žudikams surasti“.

Po pokalbio su M.Abbasu B.Netanyahu aplankė Izraelio ligoninę, kur nuo stiprių nudegimų gydomi A.S.Dawabshos motina ir brolis.

Pastarąjį kartą abu lyderiai kalbėjosi liepos 17 dieną, kai B.Netanyahu telefonu pasveikino M.Abbasą su musulmonų pasninko mėnesio Ramadano pabaiga.

Anksčiau palestiniečių saugumo pareigūnai pranešė, kad keturi užpuolikai, veikiausiai žydų naujakuriai, padegė du namus prie įvažiavimo į Dumos kaimą ir išmargino jo sienas grafičiais, o vėliau pabėgo į netoliese esančią nausėdiją.

Pasak kariškių, užpuolikai sviedė į minėtus namus kelias Molotovo kokteiliais vadinamas padegamąsias bombas; viename name žuvo mažas vaikas, keturi tos šeimos nariai buvo sužeisti. Antrajame atakuotame name tuo metu žmonių nebuvo. Ant sienų atsirado užrašų žydų rašmenimis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių