Quantcast

B. Nemcovo nužudymo liudininkė ukrainietė H. Durycka neišleidžiama iš Rusijos

  • Teksto dydis:

Pagrindinė Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo liudininkė, jo draugė ukrainietė manekenė, buvusi kartu su juo tą tragišką naktį ant tilto, skundėsi pirmadienį negalinti išvykti iš Maskvos, nes yra saugoma.

23-ejų Hanna Durycka (Hana Durycka) sakė viską papasakojusi tyrėjams, bet šie neleidžia jai išvykti iš Rusijos, nes esą rūpinasi jos saugumu.

„Pastarąsias tris dienas mane policijos automobiliais palydi į Tyrimo komitetą, – pasakojo ši Ukrainos pilietė televizijos kanalui „Doždj“.- Man neaiškina, kodėl lig šiol mane laiko Rusijoje“.

55-erių B.Nemcovas buvo nušautas penktadienį vėlai vakare, prieš pat vidurnaktį, itin akylai policijos saugomoje teritorijoje ant tilto per Maskvos upę ties Kremliumi. Žudikai tebėra laisvėje.

H.Durycka, kalbėdama „Skype“ ryšiu, iš buto Maskvoje, sakė nemačiusi, iš kur atėjo žudikas, nes B.Nemcovas buvo užpultas jai už nugaros. Bet ji matė sparčiai nuvažiuojantį šviesios spalvos automobilį.

H.Durycka sakė nejautusi jokios grėsmės, nebuvo ir sekimo, ir pirmasis policijos ekipažas atvyko jos iškviestas po 10 minučių.

Ji nurodė, kad iš karto buvo nuvežta į apklausą, kuri tęsėsi per naktį, iš jos telefono buvo nukopijuoti visi duomenys; ji pažymėjo buvusi klausinėjama kaip liudininkė.

„Aš nieko nepasirašiau (dėl neišvykimo), ir turiu teisę išvykti iš Rusijos teritorijos. Aš įvykdžiau visus tardymo veiksmus. Nesuprantu, ką dar galėčiau padaryti, ir kodėl manęs negali paleisti, – kalbėjo Hanna. – Noriu važiuoti pas mamą, kuri serga ir yra sunkios psichologinės būklės“.

Rusijos radijui „Echo Moskvy“ H.Durycka sakė neisianti į atsisveikinimo su B.Nemcovu apeigas antradienį. Taip ji pati nusprendusi.

DUKRAI DAROMAS BAISUS SPAUDIMAS

Hanos mama, Inna Durycka (Ina Durycka), gyvenanti Kijeve, sakė naujienų agentūrai AFP, kad, laikydami jos dukrą faktiškai namų arešto sąlygomis, tyrėjai galbūt rengiasi padaryti įkaite, vis gilėjant Rusijos ir Ukrainos krizei.

„Aš bijau, kad ji bus apkaltinta nužudymu, nes jiems reikia ukrainietiško pėdsako. Jie gali sukurpti bet ką, ką tik nori“, – sakė ji.

„Aš bijau, kad mano dukra taps antrąja Nadija Savčenko“, – nuogąstavo I.Durycka, turėdama omenyje Ukrainos lakūnę, kuri yra paskelbusi bado streiką Maskvos kalėjime, kaltinama prisidėjusi prie rusų žurnalistų nužudymo Ukrainoje.

„Jos akyse buvo nužudytas jos mylimasis, – sakė ji, pridurdama, kad jos dukra su B.Nemcovu pažįstami pustrečių metų. – Borisas buvo didelė jos meilė“.

„Jai taikomas didžiulis psichologinis spaudimas. Jie patikrino jos telefoną, grasina surakintą ją išbandyti poligrafu“, – pasakojo I.Durycka, sakydama, kad jos dukra telefonu kalbėjo verkdama.

„Jie neturi jokios teisės taip su ja elgtis!“ – piktinosi mama.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Jevhenas Perebyjnisas sakė, kad Ukrainos konsulas Rusijoje kelis kartus aplankė H.Durycką ir kad ji parašė oficialų prašymą sugrąžinti ją namo.

„Ukrainos ambasada paskelbė notą, kurioje prašoma užtikrinti teisėtą H.Duryckos grįžimą į Ukrainą“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ji del to ir buvo palikta gyva,kad apkaltinti jo nuzudymu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių