Quantcast

B. al-Assadas žada susigrąžinti valdžią ir kaltina Europą

  • Teksto dydis:

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas (Bašaras Asadas) pažadėjo susigrąžinti valdžią visoje šalyje, bet perspėjo kad tai gali užtrukti „ilgą laiką“; taip jis sakė naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį, kai vis labiau stiprėja tarptautinis spaudimas skelbti paliaubas.

Duodamas interviu iš savo būstinės Damaske B.al-Assadas sakė palaikąs taikos derybas, bet tos derybos „nereiškia, kad mes liausimės kovoti su terorizmu“.

Jis aiškino, kad Rusijos remiamo Sirijos vyriausybės pajėgų puolimo šalies šiaurėje Alepo provincijoje tikslas yra, pirmiausia, atkirsti tiekimo iš Turkijos kelius.

B.al-Assadas sakė matąs pavojų, kad Turkija ir Saudo Arabija, pagrindinės Sirijos opoziciją remiančios šalys, gali įsiveržti karinėmis pajėgomis į Siriją.

Kalbėdamas apie masišką pabėgėlių srautą iš Sirijos, jis pabrėžė, kad Europa turi „liautis teikusi prieglobstį teroristams“, jog sirai galėtų grįžti namo. Jis ragino Europos vyriausybes, „kurios yra tiesioginė šių žmonių emigravimo priežastis..., padėti sirams grįžti į savo tėvynę“.

B.al-Assadas perspėjo, kad Prancūzijos vyriausybė turi keisti savo destruktyvią ekstremizmo rėmimo politiką.

Anot jo, Prancūzija vykdo „destrukcinę politiką tiesiogiai remdama terorizmą“. „Pati Prancūzijos privalo pakeisti savo politiką į priešingą“, – sakė Sirijos prezidentas.

Sirijos prezidentas atmetė neseniai Jungtinių Tautų pareikštus kaltinimus, kad jo režimas kaltas dėl karo nusikaltimų, ir laiko šiuos kaltinimus „politizuotais“ bei neparemtais jokiais faktais.

Sąjungininkės Rusijos aviacijos ir vyriausybę palaikančių kovotojų remiamos valdančiojo režimo pajėgos beveik visiškai apsupo Alepą.

B.al-Assad sako, kad jo režimo galutinis tikslas yra sugrąžinti valdžią visoje Sirijos teritorijoje, kurios didelius plotus kontroliuoja grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai arba sukilėlių pajėgos.

„Nesvarbu ar mes galime tai padaryti ar ne, toks yra tikslas, kurio mes siekiame be jokių dvejonių“, – sakė jis.

„Mums nėra jokios prasmės sakyti, kad mes atiduosime kurią nors dalį“, – pridūrė prezidentas.

Anot B.al-Assado, būtų įmanoma „padaryti galą šiai problemai greičiau negu per metus“, jeigu pavyktų atkirsti tiekimo opozicijai kelius iš Turkijos, Jordanijos ir Irako.

Jeigu to nebus, pažymėjo jis, „sprendimui prireiks daug laiko ir didelės kainos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
nusimano apie zmoniu veido bruozus tai galima drasiai sakyti kad tai doro ir protingo zmogaus bruozai uztat nitinka pasaulio galingiesiems nes neparsiduoda kaip kiti sekmes jam...

europa

europa portretas
lieka tik atpirkimo oziu o saknys gludi gyliau tai czv ir mosad neatmetant ir kgb strukturu /darbas/...

taigi

taigi portretas
Tarkim jankiai nuverte esa diktatoriu Gaddafi, kuris Libijoje per savo valdymo laikotarpi pakele rastingumo lygi nuo 25 iki 90 procentu, kiekviena gimdyve gaudavo 5000 doleriu ismoka, namas buvo savaimine Libijos piliecio privilegija ,svietimas visiskai nemokamas, medicinine pagalba tiek salyje , tiek uz jos ribu nemokama, elektra nemokama, kuras beveik uz dyka, norintis uzsiimti zemes ukiu automatiskai gaudavo zeme, nama ir padargus nemokamai, ka jau kalbeti apie jo sukurta 8 Pasaulio stebukla- drekinimo sistema ir prieinamuma prie vandens visiems gyventojams, tai , tik per gera gyvenima sukure , jankiams nepatiko, o kai uzsimane pakeisti monetarine politika ir ivesti auksini dinara kuris butu numuses popierini doleri tapo pavojingu jankiams.....pasekmeje buvo jankiu nuzudytas.Panasiai ir su Asadu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių