Quantcast

Berlynas: Dublino taisyklės prieglobsčio ES prašantiems asmenims tebegalioja

  • Teksto dydis:

Berlynas neįšaldė Europos Sąjungos taisyklių, reikalaujančių, kad migrantai prašymus suteikti prieglobstį teiktų Bendrijos šalyje, kurią jie pirmiausiai pasiekė, antradienį pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministerijos atstovas.

„Vokietija nesustabdė Dublino“ taisyklių, nurodė atstovas, kalbėdamas apie prieglobsčio suteikimo taisykles.

„Dublino taisyklės tebegalioja, ir tikimės, kad Europos šalys narės jų laikysis. Visi, kas atvyksta į Vengriją, turi ten registruoti ir ten praeiti prieglobsčio suteikimo procedūrą“, – pridūrė jis.

Pirmadienį į Austriją ir Vokietiją važiavo migrantų pilni traukiniai, ES migracijos tvarkai pakrikus dėl precedento neturinčio atvykėlių iš Artimųjų Rytų, Afrikos ir Azijos antplūdžio.

Austrija reikalavo Vokietijos aiškumo

Austrijos vidaus reikalų ministrė paragino Vokietijos paaiškinti savo požiūrį į Europos Sąjungos prieglobsčio suteikimo taisykles, kad pabėgėliams Vengrijoje nebūtų suteikiama klaidingų vilčių.

Vokietija praeitą mėnesį užsiminė, kad suteiks pabėgėliams iš Sirijos ypatingą statusą, sukeldama neaiškumą, ar tebebus taikomos vadinamosios Dublino taisyklės, sakančios, kad migrantai privalo prašymą suteikti prieglobstį pirmojoje ES šalyje, į kurią jie atvyko.

„Buvo gandų, kad Vokietija netgi siunčia traukinius į Budapeštą paimti pabėgėlių. Juo labiau svarbu, kad Vokietija informuotų pabėgėlius Vengrijoje, jog Dublino (taisyklės) nebuvo įšaldytos“, – sakė Austrijos vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner (Johana Mikl-Leitner).

Pasak jos, Austrija toliau vykdys pasirinktiną transporto priemonių patikrą prie savo sienų, bet visuotinės pasienio kontrolės neįvesianti.

Ragina ES įvardyti saugias migrantų kilmės šalis

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Ispanijos premjeras Mariano Rajoy (Marianas Rachojus) antradienį paragino Europos Komisiją pateikti pasiūlymų, kurie padėtų spręsti Bendriją krečiančią pabėgėlių krizę – pavyzdžiui, įvardyti saugias kilmės šalis.

„Yra du dalykai, kuriuos turime aiškiai pasakyti – Europos Komisija turi pasakyti, įvardyti, kurios kilmės šalys yra saugios ... ir mums reikia dirbti, kad ateityje būtų tam tikras harmonizavimas“, – M.Rajoy sakė Berlyne per bendrą spaudos konferenciją su A.Merkel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vagonas

Vagonas portretas
Nuotraukoje Europa? Europa??? O varge, stai ir apokalipse..!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių