Quantcast

Ar paliaubų sutartis Sirijoje bus sėkminga?

  • Teksto dydis:

Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimas ir jo sąjungininkė Rusija turi pakeisti savo elgesį, kad susitarimas dėl kovos veiksmų nutraukimo toje šalyje būtų sėkmingas, penktadienį pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius.

Galingosios šalys Miunchene vykusiose derybose, kurioms pirmininkavo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, susitarė dėl ambicingo plano per savaitę nutraukti karo veiksmus Sirijoje.

„Jei tai bus įgyvendinta iki galo ir tinkamai... tai bus svarbus žingsnis siekiant sumažinti žudynių ir kančių mastą Sirijoje“, - sakoma britų užsienio reikalų sekretoriaus Philipo Hammondo (Filipo Hamondo) paskelbtame pareiškime.

„Tačiau tai pavyks tik tokiu atveju, jei bus esminių pasikeitimų Sirijos režimo ir jo sąjungininkių elgesyje“, - pabrėžė jis.

Ph.Hammondas priminė, kad B.al Assado sąjungininkė Rusija „tvirtina Sirijoje atakuojanti teroristų grupuotes, tačiau nuolat bombarduoja neekstremistines grupes, įskaitant civilius žmones“.

„Jei šis susitarimas bus įgyvendinamas, tas bombardavimas turės liautis: joks kovos veiksmų nutraukimas nesitęs, jei bus toliau atakuojamos nuosaikios opozicijos grupės“, - pabrėžė britų diplomatijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių