Quantcast

Apklausa: beveik du trečdaliai rusų palaikytų V. Putiną prezidento rinkimuose

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė rusų ketina balsuoti ateinančiais metais vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, o beveik du trečdaliai palaikytų dabartinį šalies vadovą Vladimirą Putiną, rodo Levados centro atlikta apklausa.

Tyrimas buvo atlikta dar prieš V. Putinui viešai paskelbiant, kad jis esąs pasirengęs kaip kandidatas dalyvauti valstybės vadovo rinkimuose.

28 proc. respondentų sakė, kad per kovo 18 dieną vyksiančius rinkimus „tikrai balsuos“, o 30 proc. – kad „tikriausiai balsuos“.

Kone kas penktas rusas neketina balsuoti rinkimuose: 10 proc. respondentų tvirtai sakė nebalsuosiantys, o 9 proc. abejojo, ar balsuos.

Dar 20 proc. apklaustųjų nebuvo apsisprendę, balsuos ar ne.

Apklausos dalyviams taip pat buvo užduotas klausimas: „Jeigu Rusijos prezidento rinkimų biuletenyje būtų šie kandidatai, ar jūs balsuotumėte šiuose rinkimuose, ir jeigu taip, tai už kurį iš šių kandidatų?“

Labiausiai rusai remia V. Putiną – už jį balsuotų 61 proc. respondentų bendrai ir 75 proc. respondentų, ketinančių dalyvauti rinkimuose.

Rusijos liberalų demokratų partijos lyderį Vladimirą Žirinovskį palaikė bendrai 8 proc. apklausos dalyvių ir 10 proc. tų, kas ketina balsuoti rinkimuose. Toliau eina Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas (atitinkamai 6 proc. ir 7 proc.) ir „Teisingosios Rusijos“ lyderis Sergejus Mironovas (po 2 procentus).

Po 1 proc. paramos turi Rusijos liberalų partijos „Jabloko“ („Obuolys“) politinio komiteto pirmininkas Grigorijus Javlinskis ir televizijos laidų vedėjos Ksenija Sobčiak bei Jekaterina Gordon.

Prezidento įgaliotinį verslininkų teisių klausimais Borisą Titovą buvo pasirengę paremti mažiau nei 1 proc. respondentų.

Per šį tyrimą Levados centras gruodžio 1-5 dienomis 137 miestuose ir gyvenvietėse 48 Rusijos regionuose apklausė 1 600 žmonių nuo 18 metų amžiaus. Apklausos statistinė paklaida neviršija 3,4 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
na prie rusų,nors ikros nebuvo,bet duona šiukšlynuose mėtėsi.Dabar iš šiukšlynų ją renka ir išsyk suvalgo.Teko matyti ir tai buvo ne bomžai,o seni pensininkai.Dabar laisva ir nepriklausoma gera aferistams,vagyms ir valldžiagyviams.

Nikodemas

Nikodemas portretas
Gerai,kad Putinas kandidatuoja į prezidentus,o rusai jį išrinks,nes Putinas imperijos neatkurs,o Rusiją,kaip FSB asas sužlugdys.

Manau

Manau portretas
Kad daugiau nei puse Lietuvos ji palaiko
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių