Quantcast

Amsterdamo Raudonųjų žibintų kvartalo prostitučių laukia šviesesnė ateitis?

  • Teksto dydis:

Amsterdamas gali leisti prostitutėms dirbti už miesto garsiojo Raudonųjų žibintų kvartalo, siekdamas padaryti šį rajoną švaresnį ir pagerinti jame dirbančių moterų sąlygas, penktadienį pranešė pareigūnai.

Savo paslaugas pro langus Olandijos sostinėje reklamuojančios sekso darbuotojos skundžiasi, kad į jas nuolat spokso fotoaparatais apsikarstę turistai, kurie taip pat atbaido klientus.

Taigi, miesto valdžia svarsto siūlymą išduoti darbuotojoms licencijas, leisiančias joms dirbti kitose Amsterdamo vietose, pavyzdžiui, specialiuose saugiuose viešnamiuose, panašiuose į viešbučius.

Šį planą formaliai pasiūlė miesto valdančioji koalicija – Žaliųjų partija (GroenLinks), liberalioji partija D66 ir Socialistų partija. Jį taip pat palaiko Amsterdamo mero postą pirmoji užėmusi moteris Femke Halsema (Femkė Halsema).

„Siekiama, kad sekso darbuotojos turėtų daugiau pasirinkimo nei tiesiog dirbti iš namų ar turistiniame rajone, kur jos turi daug mažiau anonimiškumo“, – pareiškė D66 priklausantis municipaliteto narys Alexander'as Hammelburgas (Aleksandras Hamelburgas).

„Antra, taip būtų išspręsta problema, kad sekso darbuotojoms trūksta legalių darbo patalpų“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„De Wallen“ (ol. "kanalų pylimai") yra aptriušęs miesto raudonųjų žibintų kvartalas, liūdnai pagarsėjęs savo raudonų rėmų langais, už kurių darbuojasi prostitutės.

Amsterdamas šiuo metu imasi virtinės priemonių, kuriomis siekiama pažaboti turizmo sukeliamas problemas. Kasmet mieste apsilanko 18 mln. turistų – daugiau nei Nyderlanduose yra gyventojų.

Sostinės valdžia neseniai pradėjo kampaniją prieš nepaklusnius lankytojus – daugiausiai narkotikų ir prostitucijos priviliojamų jaunuolių grupes, savaitgaliais dažnai klaidžiojančias vandens kanalų išraižyto senamiesčio gatvėmis, lankančias visas pakeliui pasitaikiusias aludes ar tiesiog atvykstančias švęsti bernvakarių.

Miesto taryba yra įvedusi griežtas baudas ir kitas bausmes už viešosios tvarkos pažeidimus, o rugpjūtį paskelbė privalomas gatvių valymo pertraukas ir gatvių stebėjimo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dirbtų oficialiai, mokėtų mokesčius, BET - bobos prarastų galimybę klykt kad jos ESĄ mažiau už vyrus uždirba.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Butu gerai kad ir Lietuvoj iteisintu prostitucija,butu saunu !!! Moterims darbas ir malonumas

juk

juk portretas
pas mus tai pirmiausia pidarus su lesbietem iteisina nes ko gero jie sedi labai /aukstai/....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių