Quantcast

Ambasadorius patvirtino: R. Abramovičius gavo Izraelio pilietybę

  • Teksto dydis:

Rusų milijardierius ir futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius gavo Izraelio pilietybę ir dabar gyvena šioje valstybėje, penktadienį patvirtino Izraelio ambasadorius Rusijoje Gary Korenas (Garis Korenas).

„Kiek žinau, jis užbaigė procedūrą ir gyvena Izraelyje, gavęs Izraelio pasą“, – interviu radijui „Echo Moskvy“ sakė G. Korenas.

Anksčiau Izraelio žiniasklaida pranešė, kad žydų kilmės milijardierius išskrido į Izraelį ir gavo asmens tapatybės kortelę.

Paklaustas, ar 51 metų R. Abramovičius dabar yra turtingiausias Izraelio pilietis, G. Korenas atsakė: „Tikriausiai, tokio sąrašo neturiu“.

Diplomatas pabrėžė, kad „Chelsea“ savininkas bus šiltai priimtas ir pareiškė tikintis, jog rusų magnatas „investuos bent dalį savo turtų į mūsų ekonomiką“.

„Galbūt jis parems Izraelio futbolą, nes jis išties yra apgailėtinos būklės“, – sakė G. Korenas, užsiminęs apie „Chelsea“ sėkmę.

„Kad tik mes turėtume tokio lygio futbolo komandą“, – su liūdesiu pridūrė jis.

R. Abramovičiaus statusą ambasadorius patvirtino žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad 2003-aisiais futbolo klubą įsigijusiam verslininkui ilgiau nei įprastai užtruko JK vizos pratęsimas.

Lygos „Premier“ milžinas „Chelsea“ ketvirtadienį paskelbė, kad dėl „nepalankaus investicijų klimato“ atsisako planų statyti 60 tūkst. vietų stadioną vakarų Londone. Britų žiniasklaida savo ruožtu iškėlė klausimą, ar R. Abramovičius ir toliau finansuos futbolo klubą, į kurį jau yra investavęs šimtus milijonų svarų.

Kremlius šią savaitę nesureikšmino pranešimų, kad R. Abramovičius įgijo Izraelio pilietybę.

„Verslininkas gauna Izraelio pilietybę. Ir kas? Tai jo teisė“, – sakė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių