Quantcast

Airija nusivylusi dėl vilkinamo „Brexit“ sutarties ratifikavimo britų parlamente

  • Teksto dydis:

Airija yra nusivylusi tuo, kad Didžioji Britanija neratifikuoja „Brexito“ susitarimo.

„Žinoma, kad esame nusivylę“, - pirmadienį Briuselyje po pokalbių su savo ES kolegomis pareiškė Airijos vicepremjeras ir užsienio reikalų ministras Simonas Coveney'us. „Mes turime mažiau kaip 40 dienų, kol Jungtinė Karalystė oficialiai paliks Europos Sąjungą. Ir mes vis dar nežinome, ko iš tiktųjų nori britų vyriausybė, kad šis susitarimas būtų ratifikuotas“, - pridūrė jis.

Jo šalis skiria šimtus milijonų eurų, kad pasirengtų galimam netvarkingam „Brexitui“ ir apsaugotų airių piliečius, sakė S. Coveney'us. „Mes nenorime privalėti to daryti. Žinoma, kad mes čia norime sprendimo“, - teigė jis.

Britų premjerė Theresa May viliasi, kad lapkritį su Briuseliu suderėtai išstojimo sutarčiai, ją šiek tiek pakeitus, Bendruomenių Rūmai pritars. Tačiau ES narės ir toliau reikalauja garantijos, kad nebus fizinės sienos tarp Šiaurės Airijos ir Airijos, akcentavo ministras.

Per balsavimą sausį parlamentas pareikalavo pataisų. Parlamentarams ypač kliūva vadinamasis „backstop“ mechanizmas, kuriuo norima užkirsti kelią fizinei sienai tarp britams priklausančios Šiaurės Airijos ir ES narės Airijos. „Brexito“ griežto kurso šalininkams tai yra krislas akyje: jie baiminasi, kad Didžioji Britanija taip neribotam laukui bus susaistyta su ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių