Quantcast

2017-aisiais sumažėjo į Europą atvykstančių nelegalių migrantų skaičius

  • Teksto dydis:

2017-aisiais sienas į Europos Sąjungą neteisėtai kirto mažiausiai žmonių nuo pat migrantų krizės pradžios prieš ketverius metus, antradienį pranešė bloko sienų apsaugos agentūra „Frontex“.

„Bendras metinis skaičius 204 700 yra reikšmingai mažesnis palyginti su pastarųjų metų (skaičiais), bet dar nėra sugrįžta į situaciją prieš 2014 metus“, – pranešė Varšuvoje įsikūrusi agentūra, kuri naują ataskaitą parengė remdamasi ES narių pateiktais skaičiais.

Minėtas skaičius yra 60 proc. mažesnis palyginti su 511 000 neteisėto sienos kirtimo atvejų 2016 metais ir daug mažesnis už 1,8 mln. tokių atvejų 2015 metais, nurodoma ataskaitoje.

Migrantų srautai ypač sumažėjo migracijos keliais, jungiančiais Turkiją su Graikija ir Libiją su Italija.

ES pernai sudarė prieštaringai vertinamus susitarimus su chaoso apimta Libija, kad sumažėtų migrantų srautas iš šios šalies. Išsamesnis atitinkamas susitarimas su Turkija buvo sudarytas 2016 metais.

Tačiau daugiau nelegalių migrantų į Europą atvyksta jūrų keliu, jungiančiu Šiaurės Afriką ir Ispaniją, nurodė „Frontex“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomu kas juos 'legaliais' verčia.

Anonimas

Anonimas portretas
Liberastai-piderastai M E L U O J A. Sionisto Soroso organizacijos veza socialinius parazitus is Afrikos MASISKAI. Liberastai piderastai tai slepia nuo Europos zmoniu. Jie bijo.

Caballero

Caballero portretas
Nepraejo ir menesis, kai spauda raše, kad padaugejo. Dabar jau sumažėjo.Gal jus visgi susitarkit meluodami
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių