Quantcast

Vyras 215 kartų skambino pagalbos telefonu, tikėjęsis intymių paslaugų

Vilniaus rajono gyventojas per savaitę 215 kartų skambino Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatoriams ir reikalaudavo suteikti intymias paslaugas.

Pasak pranešimo, paskambinęs jis plūsdavo BPC operatorius necenzūriniais žodžiais, reikalaudavo suteikti intymias paslaugas, kitaip piktybiškai trukdydavo BPC operatorių darbą.

Remdamasi BPC pateiktais įrodymais - užfiksuotu telefono numeriu, skambinančiojo vieta, telefoninių pokalbių garso įrašais - Vilniaus rajono policija 35 metų M.P. surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl skambinimo pagalbos telefono numeriais žinant, kad nėra pagalbos poreikio.

Surinkta pažeidimo medžiaga perduota Vilniaus rajono apylinkės teismui procesiniam sprendimui priimti. Pažeidimu įtariamam asmeniui gali būti paskirtas įspėjimas arba bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

BPC teigia, kad apie penktadalį visų atsakomų netikslinių skambučių sudaro atvejai, kai paskambinę asmenys piktavališkai įžeidinėja operatorius ar komentuoja įvairius įvykius,  šou žvaigždžių ar politikų poelgius ar pasisakymus.

„Tokie skambučiai daro neigiamą poveikį BPC operatorių darbo krūviui ir kokybei. Tačiau svarbiausia, tokie asmenys kenkia tiems, kuriems iš tikrųjų reikalinga pagalba ir kurie tuo pat metu negali prisiskambinti numeriu 112 dėl netikslingai užimtų telefono linijų“, - rašoma BPC pranešime.

BPC primena, kad skubios pagalbos numeriu 112 reikia skambinti tik tada, kai kyla grėsmė gyvybei, sveikatai, saugumui, aplinkai ar vertybėms ir kai policija, ugniagesiai gelbėtojai ar greitoji medicinos pagalbos tarnyba turi suteikti skubią pagalbą nelaimės vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių