Quantcast

Viešbučio savininkė D.Kuklierienė paleista į laisvę už 80 tūkst. litų

Trečiadienio vakarą į laisvę paleista viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė. Moteriai baigėsi teismo sankcionuotas mėnesio trukmės suėmimo terminas, teismas buvo leidęs laikyti D.Kuklierienę suimtą iki vasario 7 dienos, tai yra ketvirtadienio.

Įtariamajai paskirtas 80 tūkstančių litų piniginis užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS sakė, kad D.Kuklierienei pateikti įtarimai dėl devynių nusikalstamų veikų, tarp jų - dėl trijų sunkių nusikaltimų, keturių apysunkių ir dviejų nesunkių.

„Dabar jau nematom, kad trukdys ikiteisminiams tyrimui, nėra duomenų, kad galėtų trukdyti procesui, todėl nesikreipėm į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimo“, - BNS sakė prokurorė A.Gališanskytė.

Sukčiavimo organizavimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei papirkimu įtariamą D.Kuklierienę Panevėžio apylinkės teismas leido suimti sausio 9 dieną. Nors suimtoji padavė apeliacinį skundą, apygardos teismas nutartį dėl suėmimo paliko galioti. Moteris pareigūnų buvo sulaikyta kartu su korupcija įtariamu Lietuvos krepšinio federacijos generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu ir mero patarėju Dariumi Simėnu. Pastarieji jau yra laisvėje. Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti Panevėžio merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui, tačiau jis sulaikytas nebuvo.

Pasak prokurorės A.Gališanskytės, šiuo metu ikiteisminiame tyrime yra 13 įtariamųjų, nė vienas iš jų nėra suimtas, tačiau paskirtos kitos kardomosios priemonės.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, siekdami atskleisti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su milijoninių lėšų, gautų iš Europos Sąjungos fondų ir galbūt iš Panevėžio miesto savivaldybės, panaudojimu uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Įtariama, kad prieš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“ Panevėžyje.

Anot teisėsaugininkų, 2010 metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip dviejų milijonų litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį atmetė kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu įtariamo Mindaugo Balčiūno skundą dėl jo nušalinimo nuo Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigų, tačiau patenkino jo prašymą panaikinti kardomąją priemonę - namų areštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių