Quantcast

Už pažemintą garbę A.Butkevičiui iš I.Degutienės vyro priteistas 1 Lt

Buvusios Seimo vadovės konservatorės Irenos Degutienės sutuoktinis Gediminas Degutis teismo pripažintas viešai pažeminęs socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus garbę ir orumą. Jis įpareigotas paskelbti paneigimą ir sumokėti vieną litą neturtinės žalos atlyginimo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė iš dalies tenkinantis premjero ieškinį dėl tikrovės neatitinkančios ir asmens garbę bei orumą žeminančios informacijos paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas paskelbė, kad pernai kovo 8 dieną G.Degučio žodžiai portale alfa.lt apie A.Butkevičių, kad jis „sau ir savo partijai susikurs autoritetą šmeiždamas kitus“, neatitinka tikrovės ir žemina garbę bei orumą. Anot teismo, būdamas išsilavinęs žmogus, jis turėjo suvokti, kas skleidžia ne nuomonę.

G.Degutis turės tame pat portale paskelbti paneigimą. Be to, jam priteista atlyginti bylinėjosi išlaidas.

Šis teismo sprendimas nėra galutinis – gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Šalys į teismo sprendimo paskelbimą trečiadienį neatvyko.

Pernai kovą interviu minėtam naujienų portalui tuometinės Seimo pirmininkės sutuoktinis, komentuodamas, kad A.Butkevičius apkaltino jo sūnų Gediminą Degutį atlikus neteisėtas operacijas uždarius banką „Snoras“, vyresnysis G.Degutis taip pat pareiškė: „Butkevičius, tai... Mano akimis žiūrint, tai yra ne vyras ir ne politikas. Socialdemokratų partija, turėdama tokį pirmininką, sužlugs, nes tai yra problema. Didžiulė problema. Šis žmogus neturi nei moralės, nei sąžinės. Bet ir gabumų neturi būti vedliu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

Reikalas

Reikalas portretas
Butkevičius su degutiene darė tokį reikalą,kad net degutienės vyras turėjo įsikišdamas sugėdyti...

green

green portretas
sliauzk is cia sliuzai !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių