Quantcast

Stačiatikių Velykos patikliam klaipėdiečiui baigėsi apiplėšimu (foto)

Pernai stačiatikių Velykas su atsitiktiniais pažįstamais sugalvojęs atšvęsti klaipėdietis tapo plėšikų aukomis. Užrakintas savo paties namuose vyras išbuvo parą, kol nusikaltėliai tuštino jo banko sąskaitą.

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 36 metų klaipėdiečiui Mariui Fotinui ir 27-erių Tadui Tamošiūnui. Šešerių ir penkerių su puse metų nelaisvės bausmės jiems skirtos už apiplėšimą, fizinį smurtą bei svetimos banko kortelės panaudojimą pasisavinant pinigus.

Tiesa, už šiuos nusikaltimus teismo skirtos bausmės yra mažesnės, tačiau ne kartą teisti vyrai už anksčiau įvykdytus nusikaltimus buvo atlikę ne visą skirtą už grotų praleisti laiką, todėl bausmės buvo subendrintos.

Pernai pavasarį brandaus amžiaus rusakalbis klaipėdietis Sportininkų gatvėje prie parduotuvės sutiko iš matymo pažįstamą M.Fotiną ir pakvietė jį į savo namus atšvęsti stačiatikių Velykų.

Šis paklausė, ar galėtų pasikviesti brolį, kuriuo apsimetė esąs T.Tamošiūnas. Šeimininkas parsivedė abu vyrus ir su jais girtavo.

Prisivaišinę svečiai sugriebė šeimininką, vienas laikė prie gerklės prikišęs peilį, kitas reikalavo pasakyti banko kortelės kodą.

51 metų vyras pradžioje bandė neišduoti slaptų skaičių, bet vienas atėjūnų peiliu smaigė jam į užpakalį. Sužinoję kodą, plėšikai sumušė šeimininką, pagrobė iš buto dvi striukes, porą šimtų litų, fotoaparatą bei banko kortelę.

M.Fotinas ir T.Tamošiūnas užrakino šeimininką bute, o raktą išsinešė.

Spynų ir raktų meistrai jį išvadavo tik kitos dienos vakare.

Tuo metu abu plėšikai pradėjo švaistyti svetimus pinigus. Vos išėję iš aukos namų kioske išleido 9 litus ir taip įsitikino, kad smurtu išgautas banko kodas – teisingas.

Nusikaltėliai tuštino sąskaitą bankomatuose ir parduotuvėse, kol galiausiai įkliuvo iššvaistę daugiau nei pusantro tūkstančio litų.


Šiame straipsnyje: teismasvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Staciatikis

Staciatikis portretas
Staciatikiu velykos - Geguzes 5d.

Renata

Renata portretas
Kazka sumaise su tom velykom...taigi geguzes 5 diena tebus

paskaitik

paskaitik portretas
geriau ,juk raso kas ivyko metai atgal
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių