Quantcast

Ruso slėptas 728 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys

Lietuvos muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė 728 tūkst. litų vertės nelegalių rūkalų siuntą. Ji buvo aptikta tarp pusantro tūkstančio dėžių su kasos aparatų juostomis, vežtomis iš Rusijos Karaliaučiaus srities.

Penktadienį apie 19 val. į Kybartų kelio postą iš Karaliaučiaus srities krovininiu automobiliu „Renault“ atvažiavęs Rusijos pilietis muitinės pareigūnus informavo vežantis kasos aparatų juostų krovinį.

Maždaug pusantro tūkstančio dėžių minėtų juostų krovinys turėjo būti tranzitu per Lietuvą, Baltarusiją, nugabentas į vieną Rusijos miestų. Tačiau patikrinę krovinį rentgeno sistema, muitininkai aptiko, kad puspriekabės gilumoje, iš visų pusių apkrauta deklaruoto krovinio dėžėmis, slypi 210 dėžių cigarečių kontrabanda.

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos pranešimo, iš viso Rusijos pilietis nelegaliai mėgino į Lietuvą įvežti 105 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy“, žymėtų rusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais - 728 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kėsinimosi padaryti nusikalstamą veiką, neteisėto disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Kauno apylinkės teismo sprendimu šeštadienį minėtas Rusijos pilietis buvo suimtas trims mėnesiams.

Beveik tuo pat metu į kitą - Raigardo kelio postą, iš Baltarusijos įvažiavo mikroautobusas „VW Transporter“, kuriuo vykę du baltarusiai pareigūnams paaiškino važiuojantys į Lenkijos turgų.

Tačiau muitininkams kilo įtarimų, kad automobilyje gali būti įrengtos slėptuvės, nes, pabeldus į „VW Transporter“ dureles, iš garso buvo galima įtarti, kad jose esančios gamyklinės ertmės kažkuo užpildytos.

Atlikus detalų muitinį patikrinimą, pareigūnų įtarimai pasitvirtino - mikroautobusas išties buvo paverstas važiuojančia kontrabandos slėptuve. Rūkalų buvo prikimšta ne tik durelėse, sėdynėse ar dvigubame automobilio dugne. Nemažai pakelių cigarečių muitininkai aptiko net prie mašinos variklio. Iš viso pareigūnai mikroautobuse aptiko išslapstytus 10 tūkst. 570 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“, kurių vertė - 79 tūkst. 380 litų.

„VW Transporter“ vykę du vyriškiai buvo sulaikyti. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal analogiškus Baudžiamojo kodekso straipsnius kaip ir Kybartų sulaikymo atveju.

Šeštadienį teismo sprendimu mikroautobuso vairuotojas, Baltarusijos pilietis E.P., buvo suimtas dviem mėnesiams, o kartu vykęs keleivis paleistas.


Šiame straipsnyje: rūkalaicigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių