Quantcast

Pasieniečiai šiemet sulaikė šimtą ieškomų asmenų

Pasieniečiai šiemet jau sulaikė šimtą teisėsaugos ieškomų asmenų, tarp jų buvo ir užsienio valstybių piliečių, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos.

Daugiausiai - 45 - tokių ieškomųjų sulaikė Vilniaus, Kauno bei Palangos oro uostuose dirbantys pasieniečiai.

Pirmadienį Palangos ir Vilniaus oro uostuose bei pasienyje su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris teisėsaugos ieškomus lietuvius.

59-erių klaipėdietę sulaikė Palangos oro uoste dirbę pasieniečiai, kai moteris atskrido reisu iš Kopenhagos. Pasirinktinį patikrinimą vykdę VSAT pareigūnai nustatė, kad šios keleivės kaip įtariamosios nusikaltimo padarymu paiešką pernai lapkritį paskelbė uostamiesčio policija.

Tą pačią dieną Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Lazdijų rajone, kelyje Seinai - Lazdijai, patikrinti sustabdė automobilį „Mersedes-Benz“ lietuviškais numeriais. Mašina ką tik buvo įvažiavusi iš Lenkijos.

Pasak VSAT pranešimo, patikrinę ja vykusių asmenų dokumentus Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad 25-erių keleivio, Kėdainių rajono gyventojo nuo praėjusių metų rugsėjo ieškojo Kėdainių policija. Vyrui skirtas administracinis areštas, kurio vengdamas jis pasislėpė.

Pareigūnai keleivį sulaikė ir vėliau perdavė Lazdijų policininkams. Kitiems „Mercedes-Benz“ važiavusiems ir tvarkingus dokumentus turėjusiems asmenims leista tęsti kelionę.

Pirmadienį vienas nuo teisėsaugos pasislėpęs asmuo įkliuvo Vilniaus oro uoste. Čia pasieniečiai tikrino reisu iš Londono atvykusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu VSAT pareigūnai sulaikė 25 metų Vilniaus gyventoją.

Keliautojo duomenis turimose informacinėse bazėse peržvelgę pasieniečiai nustatė, kad šio sostinės gyventojo paiešką buvo paskelbęs Švenčionių rajono policijos komisariatas. Vilnietis buvo ieškomas kaip asmuo, įtariamas nusikaltimo padarymu. Jis tą pačią dieną perduotas oro uoste budintiems policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių