Quantcast

Kontrabandininkų grupuotėje – muitininkas ir policininkas

Vilkaviškyje demaskuota kontrabandininkų grupuotė – aptiktas nelegalių cigarečių sandėlis ir kanapių plantacija, pranešė Muitinės departamentas. Tarp sulaikytųjų – muitininkas, kaip įtariamojo ieškoma policijos pareigūno.

Pirmadienio naktį per muitinės, pasienio ir policijos pareigūnų operaciją Vilkaviškio rajono Sodėnų kaime esančioje fermoje aptiktas nelegalių rūkalų sandėlis.

Į fermos patalpas įsiveržę pareigūnai užklupo ir sulaikė penkis besidarbavusius asmenis. Pastarieji kaip tik traukė ir krovė iš pastate buvusių keturių lengvųjų automobilių slaptaviečių kontrabandines cigaretes. Iš viso kontrabandininkų sandėlyje pareigūnai aptiko apie 10 tūkst. pakelių įvairių rūšių („Denim“, „Winston“, „Vice Roy“, „Super Slim“) nelegalių rūkalų. Bendra cigarečių kontrabandos vertė – apie 80 tūkst. litų.

Tą pačią naktį sulaikyti dar du įtariamieji šios cigarečių kontrabandos organizavimu. Tuo metu Kybartų kelio poste dirbęs muitininkas A.B. buvo sulaikytas darbo vietoje, kitas įtariamasis sulaikytas namuose Vilkaviškyje.

Kai pareigūnai darbavosi fermoje, prie jos atvyko dar vienas automobilis. Tačiau jo sustabdyti nepavyko, pavojingai manevruodama mašina sugebėjo pasprukti.

Manoma, kad automobilį vairavo vienas iš dviejų iki šiol nesulaikytų įtariamų kontrabandos organizavimu – D.D., dirbantis Marijampolės kelių policijoje. Taip pat tebesislapsto ir kitas įtariamasis – R.D., aukščiau minėto policininko tėvas, irgi buvęs policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnas.

Vėliau pareigūnams atliekant kratas, vieno iš fermoje sulaikytųjų asmenų – A.V. namo kieme Virbalyje, šiltnamyje, aptikta ir kanapių plantacija.

Visi sulaikytieji įtariami cigarečių kontrabandos gabenimo organizavimu per Kybartų kelio postą. Jie uždaryti į Vilniaus bei Kauno apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų areštines.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, neteisėto aguonų ar kanapių auginimo.

Vienas iš sulaikytųjų – A.V. – Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui. Likusiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas Šimašiui

klausimas Šimašiui portretas
kodėl vienos pavardės slepiamos o, kitos tuo pat viešinamos, nors teismas dar neįrodė, kad žmogus kaltas. Kas tuo sinteresuotas???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių