Quantcast

Klaipėdietė pati susekė mašiną apvogusius ir į butą įsibrovusius vyrus

Nuo vagių apsigynusios ir nusikaltėlius demaskavusios moters triūsas nenuėjo perniek – kaltininkai sulaukė pelnytos bausmės.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 39-erių Valdui Pociui ir 21 metų nuo narkotikų priklausomam Mindaugui Gedgaudui, kurie drauge įvykdė ne vieną nusikaltimą.

Pernai gegužės 25 dieną buvo apvogtas vienos Debreceno gatvėje gyvenančios moters automobilis. Vagis pagrobė ne tik magnetolą bei krūvą kompaktinių plokštelių, bet ir kartų ryšulį bei draudimo sutartį, kurioje buvo nurodyta tiksli mašinos savininkės gyvenamoji vieta.

Nukentėjusioji iškart suprato, kad raktus vagis pagrobė ne atsitiktinai. Kitą dieną moteris nėjo į darbą ir laukė, ar kol jos nebus, neateis nusikaltėliai.

Apie pietus jos šuo pradėjo piktai loti prie durų. Suskambo skambutis, bet šeimininkė neatidarė. Pažiūrėjusi per durų akutę ji pamatė nepažįstamą vyrą ir įsiminė jo veidą. Netrukus jis pabandė kišti į užraktą raktą, bet moteris buvo užsirakinusi iš vidaus.

Per langą ji pamatė išeinančius du iki tol nematytus vyrus. Jie įsėdo į mikroautobusą, ant kurio buvo užrašas, skelbiantis, kad tokios transporto priemonės nuomojamos. Kai mašina apsisuko kieme, klaipėdietė pamatė ir trečiąjį nusikaltėlį.

Kiek vėliau klaipėdietė išsiaiškino, kad tądien šią mašiną buvo išsinuomojęs V.Pocius, o kai pareigūnai jį sulaikė, jo kišenėje aptiko tą patį raktų ryšulį.

Netrukus pradėjo aiškėti, kad V.Pociaus bendrininkai buvo tokie Dainius Sudintas ir dar vienas vyras, kurį nukentėjusioji matė per durų akutę. Pastarojo pareigūnams rasti nepavyko, jis išvažiavo į užsienį ir pasislėpė.

Tiesa, devynis kartus teisto D.Sudinto kaltės įrodyti nepavyko. Vienintelis prieš jį buvęs įkaltis - nukentėjusiosios liudijimas, kad ir jis išėjo iš laiptinės, kai buvo bandyta įsibrauti į moters butą.

V.Pocius ir M.Gedgaudas pernai spalio 17-oisos naktį užpuolė uostamiestyje dirbantį bulgarą. Užsieniečiui buvo smogta per galvą, plėšikai pagrobė jo rankinę, kurioje be asmeninių daiktų buvo banko kortelė.

Kai bendrininkai naudojosi bankomatu, buvo užfiksuoti vaido kamerų. Tąkart iš svetimos sąskaitos jie pagrobė 180 litų.

V.Pocius pernai spalio 11 dieną peiliu sunkiai sužeidė du vyrus. Nors jis bandė tikinti, kad gynėsi nuo jį užpuolusių mušeikų, teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tai netiesa. Peiliu durta tikslingai tiesiai, o žaizdos buvo labai gilios.

Gruodžio 28 dieną paskelbtu teismo nuosprendžiu M.Gedgaudas nuteistas trejų su puse metų laisvės atėmimo bausme. V.Pociui skirta už grotų praleisti šešerius metus. Abu kaltininkai turės atlyginti nukentėjusiesiems padarytą žalą bei jų gydymo išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GĖDA

GĖDA portretas
"...bet ir kartų ryšulį bei draudimo sutartį, ..." - reikia išgerti, kad suprastum rašliavą.

rašliavą

rašliavą portretas
rašliavą rašliavą

liaulius

liaulius portretas
panašu kad straipsnį rašė kriminalinio pasaulio veikėjai, tiek gramatinių klaidų dar nemačiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių