Quantcast

Kaune demaskuotas rankinių vagišių tandemas

Visuomenės pagalba - efektyviausias pareigūnų ginklas nusikaltėlių gaudynėse. Būtent tai padėjo sučiupti du įtariamus įžūlius ilgapirščius.

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato (PK) pareigūnai, padedami visuomenės, sulaikė du niekur nedirbančius ir nesimokančius jaunuolius, kurie miesto gatvėse iš vyresnio amžiaus moterų, panaudodami smurtą, grobdavo rankines.

Kovo mėnesį Žaliakalnio PK prižiūrimoje teritorijoje buvo apiplėštos septynios 50-60 metų moterys. Nukentėjusiųjų pasakojimai kone kaskart sutapdavo: tai būdavę maždaug 16-20 metų amžiaus jaunuoliai, vilkintys tamsiai, ant galvų užsimaukšlinę gobtuvus ar kepures, vienas labai aukštas, kitas - žemesnio ūgio, plėšikaudavo vakarais, tamsiu paros metu.

Anot teisėsaugininkų, dažniausiai nusikaltėliai siautėdavo ties „Kalniečių“ prekybos centru Savanorių prospekte ir gretimose gatvelėse. Padaryti nusikaltimai išsiskyrė savo brutalumu, nes iš moterų pagrobę rankines, jaunuoliai savo aukoms smūgiuodavo į galvas, pargriuvusias suspardydavo.

„Iš rankinių paimdavę mobilaus ryšio telefonus ir pinigines, likusius daiktus išmesdavo. Per mėnesį plėšikai iš moterų pagrobė turto už maždaug tris tūkstančius litų“, - pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ramunė Tarandė.

Iki šiol neteistą dvidešimtmetį M.T. sulaikė vienos iš nukentėjusiųjų sūnus. Apiplėšta moteris apie ją ištikusią bėdą namuose papasakojo savo atžalai. Pastarasis su draugu išėjo į kiemą pasidairyti, gal pamatys ką nors įtartina.

Lauke išgirdę prie kito namo pagalbos šaukiančią moterį, atskubėjo jai į pagalbą ir sulaikė vieną iš įtariamųjų. Jam plėšikauti padėdavusį šešiolikmetį, iki šiol irgi dar neteistą, nustatė ir sulaikė Žaliakalnio PK kriminalistai.

Abiem sulaikytiems jaunuoliams pareikšti įtarimai dėl septynių plėšimų pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris už tai numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. Įtariamieji kol kas už grotų nepateko ir teismo laukia laisvėje. Jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodiškas registravimasis policijos įstaigoje.

Gali būti, kad nuo šių jaunuolių (žiūrėti nuotraukas) nukentėjo ir daugiau moterų, kurios iki šiol nesikreipė į policijos įstaigą. Teisėsaugininkai prašo atsiliepti nukentėjusius asmenis ir paskambinti į Kauno policiją telefonais (8-37) 303 289, 303 260 arba 02 (visą parą).


Šiame straipsnyje: plėšikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių